maanantai 15. lokakuuta 2012

Cambridge

J: Mä rakastuin (taas) viikonloppuna! Tällä kertaa kohde oli Cambridge, joka on siis yliopistokaupunki noin tunnin ajomatkan päässä St Albansista. Ja voi että, kuinka ihana kaupunki! Jos mulla olisi rahaa, niin yrittäisin ehdottomasti päästä sinne opiskelemaan.. King's College tai Trinity ehdottomasti! Cambridgestä löytyi kaikki mitä kaupungilta kaipaan; joki, paljon vanhoja rakennuksia, kahviloita ja ravintoloita, paljon nuoria.. Lähdettiin matkaan kymmenen hengen loistavalla porukalla. Kukaan meistä ei ollut aikaisemmin käynyt siellä, joten tekemistä ja nähtävää riitti koko päiväksi.

Heti ensimmäisenä päätettiin kokeilla "punting", joka on vähän kuin jokisoutua/melontaa. En tiedä mitä se on Suomeksi. Meitä oli kymmenen henkilöä, joten saatiin oma vene ja opas, joka muuten näytti aivan Ron Weasleyltä! Opas liikutti venettä, eli siis tökki sellasella isolla kepillä eteenpäin.. Ihan kuin Venetsiassa!


Ohitettiin monta kuuluisaa yliopistoa, mm. Trinity, King's, Queen's ja Clare's college. Ihan mahtava kokemus! Opas kertoi kaikkia hauskoja faktoja ja ei jaaritellut mitään turhia. Veneretki kesti noin 45min ja maksoi jokaiselta £6, joka on mielestäni tosi hyvä hinta tuollaisesta. Joissakin paikoissa pyydettiin £15, mutta me saatiin hieman halvemmalla, koska oltiin heti aamusta liikkeellä ja mahduttiin kaikki yhteen veneeseen.


Seuraavaksi suunnattiin kohti kaupungin keskustaa. Keskusta koostui lähinnä vanhoista upeista rakennuksista, yliopistoista ja pikkukaupoista. Ehdottomasti mun suosikki oli King's college, jossa osa meistä kävi sisälläkin. Mä aloin taas kerran pihiksi ja jätin väliin. Hinta opiskelijalta oli £5 ja aikuiselta £7. Suosittelen kyllä sitä, oli kuulemma ollut aika vaikuttava. Vähän harmittaa, etten mennyt sinne. Käytiin parin yliopiston sisäpihalla pyörähtämässä ja oli nekin ihan nättejä kyllä! Tietty Rauman OKL on edelleen se paras ;)Käytiin myös Fitzwilliamin museossa, jonne oli ilmainen sisäänpääsy. Taidetta enemmän mä rakastuin rakennuksen upeaan arkkitehtuuriin. Tuli ihan National Gallery mieleen! Pyörittiin varmaan joku puolisen tuntia siellä museossa, mutta mä ainakin oisin saanut enemmänkin aikaa kulumaan. Ihan siisti (ja iso!) paikka. Lisäksi käveltiin pitkin kaupunkia, käytiin lounaalla (söin ekan jacket potatoen täällä olessa!) ja illalla vielä espanjalaisessa, tosin mä tyydyin vaan tapaksiin ja sangriaan kun olin niin täynnä lounaan jäljiltä.. :D Täällä on muuten tullut kokeiltua vaikka mitä uusia ruokia. Seuraavana listalla on thaikkuruoka.

Cambridgeen pääsee helposti junalla tai bussilla Lontoosta. Jos siis on siellä pidemmän aikaa ja loppuu nähtävät kesken, niin suosittelen ehdottomasti Cambridgeä. Se on monen mielestä kauniinmpi kuin Oxford, joka on siis toinen tunnetuimmista yliopistokaupungeista Englannissa. Itse en ole vielä Oxfordissa päässyt käymään, joten en voi sanoa mielipidettäni tähän asiaan. Sinne siis seuraavaksi! Ensi viikonloppu meneekin Lontoossa ja ette ikinä arvaa, missä oon sitten sen seuraavan viikonlopun.. Ja itseasiassa koko alkuviikon ;)

7 kommenttia:

 1. Totta, toi opas näyttikin Ron Weasleylta! :D
  Joissakin kuvissa paikat muistutti jotenkin Tylypahkaa! ;)
  Ihania kuvia muuten! Pitäisi joskus päästä Lontooseen ja tonne Cambridgeen käymään samalla :)

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia ja koirat ihan supersuloisia! :)

  VastaaPoista
 3. ää en kestä oon niin kateellinen kun pääset kokoajan näkemään uusia paikkoja ja tutustumaan maailmaan!! ja niin hyvä toi sääkin siellä näytti olevan! tää sateinen turku kyllästyttääää :D mutta siis, ihanaa<3

  VastaaPoista
 4. Ansu: Juu niin muistutti :> Oxfordissa on kuulemma yliopisto, jossa Harry Potteria on kuvattu. Sinne haluan!:D

  Riikka: Jaksu on söpömpi!

  Anonyymi: Kiitti, niin on :>

  Senja: Kyllä täälläkin tylsää arkea on, ei se ole pelkkää matkustelua ja seikkailua! ;) Mä taas vähän ikävöin Turkua! :D

  VastaaPoista
 5. looks like a fun trip :)
  Love Lois xxx

  http://lisforlois.blogspot.com/

  VastaaPoista