perjantai 12. lokakuuta 2012

a day with me

J: Skypettelin eräs päivä yhden ystävän kanssa ja hän sanoi, että mun on pakko tehdä sellainen päivä Jennan kanssa postaus. Jos totta puhutaan, mun on pitänyt tehdä sellainen jo ikuisuuden! En kuitenkaan koskaan muista/jaksa kantaa kameraa mukana ja täällä liikkuessa mulla on usein vaan mun "aupair-puhelin" mukana, jossa on erittäin huono kamera :D Eli puhelimellakaan ei ole tullut kuvailtua.
Tässä nyt kuitenkin Jennan päivä. Ei mikään tietty, vaan yleisesti..

6.55 Soi yleensä herätyskello. Torkutan kerran tai pari, riippuen siitä paljonko väsyttää ja kuulostaako siltä, että pojat on hereillä. Sen jälkeen nousen, heitän päälle ekat vaatteet jotka käteen osuu, laitan hiukset ponnarille ja suuntaan alakertaan. Päivästä riippuen joko molemmat vanhemmista on lähtenyt töihin tai toinen on kotona.. Pojat heräilee yleensä omaan tahtiin siinä seitsemän ja puoli kahdeksan välillä. Joskus harvoin joudun herättelemään heitä. Tämän jälkeen puetaan kouluvaatteet ja keitän puuron pojille ja kahvia itselleni. Noin kahdeksan aikoihin vaatteet on päällä ja puurot syöty (välillä puurotkin on päällä...) ja sen jälkeen saa katsoa lastenohjelmia. Sillä aikaa mä syön aamupalan (melkeen joka aamu paahtoleipää+kahvia+banaani :D), siivoilen aamupalat pois yms.

8.30 eli kun SamSam loppuu, tv sammuu ja lähdetään koululle päin. Matka kestää noin 15min ja koulupäivä alkaa 8.50. Mä oon yleensä noin ysin aikoihin takas kotona.


Sillä aikaa kun pojat on koulussa, mä teen jotain kotitöitä ja lisäksi on omaa aikaa ihan tarpeeksi. Aika usein mulla on tapana käydä pienellä kävelyllä sen jälkeen kun oon vienyt pojat. Välillä käyn juoksemassa. Tavoite olis käydä kaksi kertaa viikossa, mutta se on vähän jäänyt.. Lenkin/kävelyn jälkeen käyn yleensä suihkussa ja sit ois vuorossa kotityöt. Yleensä täytän/tyhjennän tiskikoneen ja jonain päivinä pesen tai silitän pyykkiä. Oon muuten alkanut pitää silittämisestä, ennen inhosin! Yleensä katson samaan aikaan tv:stä jotain roskasarjoja.. Pari kertaa viikossa imuroin koko kämpän ja yleensä perjantaisin siivoilen vähän enemmän.
Lounaan syön siinä puolenpäivän aikoihin ja sen jälkeen suuntaan aika usein kaupunkiin tapaamaan muita ihmisiä, pyörin kaupoissa tai oon ihan vaan kotona (eli koneella:D). Joskus teen myös ruokaa,  tai ainakin niin valmiiksi kun pystyn.


15.15 Poikien koulupäivä loppuu. Yhtenä päivänä viikossa toinen pääsee vasta 16.15 ja toisena molemmat ovat siihen saakka. Poimin pojat luokista ja kävellään kotiin (iltapäivisin matka saattaa välillä venähtää yli 20 minuutin mittaseksi..). Kotona kouluvaatteet vaihtuu kotivaatteisiin, syödään välipalaa (tai no pojat syö ja yleensä mä teen sillä aikaa esim. salaatin) ja sitten vaan leikitään jotain.  Aika usein pelataan jotain peliä (Uuno on mun suosikkipeli nykyään..), leikitään piilosta tai pelataan ulkona jalkkista. Nyt viime aikoina on tosin ollut niin huono sää, ettei kauheasti olla ulos päästy.. Harmi, sillä siellä menee aika aina nopeasti ja yleensä selvitään ilman isompia kinasteluja. Joskus jos mä teen vaikka ruokaa, niin pojat tuijottelee tv:tä tai pelaa Angry Birdsiä tietokoneella. Yleensä kuitenkin teen ruuan niin valmiiksi kun pystyn jo ennen kun haen pojat ja heitän sen sitten vaan uuniin tms kun tullaa kotiin. Niin ja läheskään joka päivä en edes ruokaa tee, ehkä pari kertaa viikossa.

18.00 Vanhemmat tulevat kotiin vaihtelevasti noin puoli kuuden ja kuuden välillä, joskus jo aikaisemmin ja joskus vähän myöhemmin. Sillon mä yleensä "vapaudun" ja syödään illallinen. Joskus syön poikien kanssa jo aikasemmin, esimerkiksi sellaisina päivinä kun on ollut harrastuksia ja niillä on kova nälkä. Tällaisia päiviä on korkeintaan kerran viikossa, ei aina sillonkaan.Ruuan jälkeen yleensä joko avaan koneen ja skypettelen Suomeen tai sitten lähden vaikka ulos kävelylle. Aika usein tuo ensimmäinen vaihtoehto.. :D Iltaisin on niin pimeä jo, ettei kauheasti huvita lähteä ulos. Skypettelen aika usein johonkin puoli kahdeksaan tai kahdeksaan, jonka jälkeen jengi Suomessa alkaa mennä unten maille ja mä taas joko katson hetken tv:tä, luen, postailen, katson netistä päivän salkkarit tai muuta vastaavaa. Aika harvoin, tai en oikeastaan koskaan arkisin tapaa iltaisin enää ketään kavereita. Perjantaisin vaan! Oon itseasiassa kolmena perjantaina viidestä ollut pubissa muitten auppareiden kanssa ja yhden vietin Lontoossa Riikan kanssa. Tasan yhden perjantain olen ollut vaan kotona, sekin oli ihan ensimmäinen täällä. Juodaan yhdet siiderit, jutellaan lähinnä viikon tapahtumista ja viikonlopun suunnitelmista ja takaisin kotona oon joskus puolenyön aikoihin. Täydellinen tapa lopettaa työviikko!

22.00 Yleensä sammutan koneen viimeistään kymmenen aikoihin ja menen peiton alle lukemaan tai vaikka kirjoittelemaan kirjettä (:D).. Tällä viikolla olen ollut niin väsynyt, että yhtenä päivänä menin nukkumaan ennen yhdeksää! Hullua. Tavoitteena on nukkua aina vähintään se 8h ja siinä oon hyvin pysynyt!

Sellaisia päiviä. Toivon, että mun päiviin tulisi pian muutos ja alkaisin käydä salilla aamupäivin ja/tai iltasin. Tuntuu, että täällä maassa jopa salikortin hankkiminen on mahdotonta, jos ei omista englantilaista tiliä! :D

8 kommenttia:

 1. hei olipa mielenkiintoinen postaus!! :) tosi kiva kun ihan tälleen yksityiskohtaisesti kerroit sun päivän kulusta. kuullostaa rennolta ja mukavalta=)

  VastaaPoista
 2. oli kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 3. hei tää oli kiva postaus, aika samalta kuulostaa ku munkin päivät :-)

  t. toinen auppari

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa tännekkin silittelemään :))) toivoo nimimerkki tänään taas lakanoita ja kasa miesten kauluspaitoja!! :D ja hei jee mä tuu tee kans pelaa Unoo se o iha huippu! :D

  VastaaPoista
 5. Eksyin juuri teijän blogiin ja kivalta vaikuttaa! Oli jännää kuulla millainen on "normaali" au pairin päivä, oikein kiva postaus:)

  http://siivujaonnesta.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Wow! Gorgeous nails!
  xoxo
  http://2minutosblog.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Senja: Kiitti:) Tuntui, että oisin voinut kirjoitella vieläkin yksityiskohtaisemmin, mutta en viitsinyt tylsistyttää lukijoita:D

  Anonyymi: Kiitti!

  Toinen auppari: Aijaa, kiva :)

  Milla: Mä inhoon kauluspaitoja ;D Joo tuu vaan, poitsut tykkäis;)

  Vilkku: Kiva kuulla :>

  2minuos: What nails? can't see any here :)

  VastaaPoista
 8. apua, kauheeta nähä "oma" keittiönpöytä, samat kulhot ja "koti"katu :D mut vaikuttaa et oot sopeutunu hyvin, hienoa :---)

  VastaaPoista