tiistai 11. syyskuuta 2012

day off!

J: Matkustelua Englannissa, osa 1. :D Lähdettiin sunnuntaina aamulla ajoissa ajelemaan kohti etelää ja Sussexia muutaman muun aupairin kanssa. Onneksi oltiin niinkin ajoissa kun puoli kymmeneltä liikenteessä, sillä sinne johtava tie oli ihan tukossa! Joku muukin oli ottanut kauniina päivänä suunnaksi rannikon..


Ajettiin ekana Eastbourneen, joka on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Brightonista. Käytiin Beachy Headilla, mikä on siis iso liitukivikallio. Maisemat sinisellä merelle olivat aivan mahtavat! Käytiin uittamassa varpaita jääkylmässä vedessä, keräiltiin kiviä rannasta ja ihasteltiin aavaa merta. Ilma oli niin lämmin, että melkein olisin voinut pulahtaa sinne jäätävään veteen jos olisi uikkarit olleet mukana. Eastbournesta ajettiin Seafordin läpi kaunista rantatietä Brightoniin, jossa meitä vastassa oli jälleen ihanat liikenneruuhkat. Kesti varmaan puolisen tuntia päästä kaupungin läpi ja löytää parkkipaikka..


Brightonia tulikin sitten ihailtua melkeinpä vain auton ikkunasta! Löydettiin kuitenkin kiva kahvila, jossa syötiin tosi hyvät kakunpalat ja juotiin kahvit. Kaikki kaupat oli harmi kyllä jo kiinni, joten ei siellä kauheasti mitään tekemistä ollut. Käveltiin vähän aikaa ympäriinsä, mutta pieni tihkusade yllätti meidät ja lopulta päätettiin lähteä takaisin kohti St Albansia. Onneksi lähdettiin, sillä kotimatkalla odotti samanlaiset ruuhkat mitä aamulla! Matka meni kuitenkin yllättävän nopeasti ja kymmenen jälkeen olin takaisin kotona. Aika mahtava reissu! Ihastuin Brightonin värikkyyteen, pikkukauppoihin ja katutaiteeseen. Sinne pitää ehdottomasti päästä uusiksi.

Onko joku muu käynyt Brightonissa tai Eastbournessa?

12 kommenttia:

 1. Brighton 4-evah! o/ Ikimuistoinen paikka, sinne kannattaa tehdä päiväreissu (ehkä kesällä optimaalisin?) ja istua rannalla katselemassa auringonlaskua. :)

  VastaaPoista
 2. oii Brighton! <3 aikoinaan tullut asuttua siellä 3 viikkoa (:

  VastaaPoista
 3. Brighton näyttää todella ihanalta paikalta! Tosi kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Miks sun vasemman jalan pikkuvarvas näyttää jotenkin suurelta? :D

  VastaaPoista
 5. Thanks for your comment sweety! What a nice beach and pictures! That cake seems to be delicious haha.
  I am following you now! ;)

  XOXO


  Ana.

  VastaaPoista
 6. oi onpa kaunista. englantikuume kasvaa!

  VastaaPoista
 7. hienoja kuvia taas..

  VastaaPoista
 8. joo, pari kesää sitten tuli käytyä brightonissa! 3 viikkoa siellä viettelin kielikurssin merkeissä ja ihastuin kaupunkiin totaalisesti :) kävittekö pierillä?

  VastaaPoista
 9. MariaMorri: Jep! Ehdottomasti kesällä (keväällä/syksyllä) sillä sateella siellä ei oiken tee mitään.

  melissa: thanks!

  Riikka: Aijaa:) Se on kyllä kaunis kaupunki!

  Sensaatio: Se on! Suosittelen :>

  Anonyymi: ahahha, en tiiä :D Seison varmaan hassusti kivien päällä. Ihan normaalilta se yleensä näyttää..

  AnaBieng: thanks to you too! that cake was delicious ;) actually all of those were ;)

  Saana: kiitos :)

  BeSugarandSpice: thanks :>

  Senja: Eli siis englantiin ;)

  Anonyymi: Kiitti!

  Anonyymi: Aijaa:) Ei käyty! Uusiksi pitää mennä senkin takia..

  VastaaPoista