maanantai 24. syyskuuta 2012

Cardiff, Wales

J: Heippa! Syy mun hiljaiselolle on se, että hyppäsin lauantai aamulla aikaisin Lontooseen vievään junaan ja sieltä bussilla kohti Cardiffia. Cardiff on siis Walesin pääkaupunki ja wikipedian mukaan Britannian 10. suurin kaupunki. Bussimatka Lontoosta sinne kesti hieman reilu 3h, joten matka ei ole kovin paha. Junalla luonnollisesti pääsisi vielä nopeammin..

Olin Walesissa hieman yhden jälkeen. Mulla ei ollut karttaa, kännykän kartta ei pelittänyt ja olin hieman eksyksissä. Suunnistin kuitenkin ihmismassan mukana keskustaan ja löysin ihan sattumalta turisti-infon, josta sain onneksi kartan. Kartta oli kuitenkin vaan keskustan ja mun hostla sijaitsi tietty sen kartan ulkopuolella, joten aika arpomalla lähdin kävelemään kohti sitä suuntaa, jossa hostlan piti olla. Löysin kun löysinkin perille yllättävän helposti! Matka tosin kesti melkein puoli tuntia ja hostelli sijaitsi jossain jumalan selän takana, siis kirjaimellisesti.. Siinä vieressä oli ihan valtava hautausmaa!

Kirjauduttuani sisään ja jätettyäni osan kamoista hostelliin suunnistin takaisin keskustaan (nyt toista, lyhyempää, kautta..). Pyörin lähinnä keskustassa, ihailin Cardiff Castlea ja vanhoja rakennuksia, kävin syömässä BK:ssa, kävelin jossain valtavassa puistossa, hain kahvia Starbucksista ja yritin kurkkia aidan raosta jotain futismatsia.. 


Bongasin tuolla sillalla hassun miehen, joka halusi itsestään kuvan jossa ottaa kuvaa. En ihan ymmärtänyt pointtia, mutta sain samalla itsestäni kuvan ottamassa kuvaa. Ja otti sen mun pyynnöstä toisenkin. Yksin reissaamisen huonoja puolia on se, ettei saa itsestään kuvia..
Hengasin kaupungilla johonkin kahdeksaan ja sen jälkeen suunnistin taas kiltisti hostlalle. Olin edellisenä iltana ollut pubissa ja väsymys painoi, joten taisin nukahtaa joskus ennen kymmentä. Heräsin kuitenkin aika pian, sillä joku tyttöporukka palaili huoneeseen ja piti meteliä. Hostellin huonoja puolia. Siiitä hostellista keksisin muuten muitakin puolia, mutta en taida jaksaa valittaa enää. Sanon vaan sen verran, että en suosittele YHA Cardiffia. YHA:n hostelleista on yleensä vaan positiivista sanottavaa, mutta tuo oli aika pettymys. Tosin maksoin siitä alle £20!

Sunnuntai olikin sitten aika pettymys. Mun piti mennä käymään Cardiff baylla, mutta vettä tuli koko päivän aivan kaatamalla. Tyydyin siis pyörimään kaupoissa, kävin Costassa syömässä aamupalan ja myöhemmin vielä Starbucksilla kahvilla. Takas Lontoossa olin illalla seitsemän aikaa ja kävellessäni kotiin St Albansin juna-asemalta onnistuin kastumaan vielä ihan läpimäräksi. Kiva, mutta aika kostea reissu siis.

Cardiff oli ihan jees. Paljon kauppoja, pikkukahviloita, iso puisto, kauniita rakennuksia, hassuja tiekylttejä walesiksi ja sopivan kokoinen parin päivän visiitille. En rakastunut siihen, en menisi ihan heti uudestaan, enkä ainakaan yksin. Onko joku muu käynyt Cardiffissa? Entä Walesissa? Mitäs tykkäätte?

8 kommenttia:

 1. aika seikkailua sulla, enpä tietäis olisko itsestä yksin reissaamaan! hienoja kuvia!!

  VastaaPoista
 2. Oot onnistunut reissaamaan parissa viikossa enemmän ympäri Brittejä kuin mä koko vuodessa, haha! Way to go! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Ja uusi banneri on tosi kiva myös :)

  VastaaPoista
 4. kuullostaa jännältä miniseikkailulta! yksin reissaaminen on tosiaan vähän tylsää, vaikka joitain hyviä puolia siinäkin on...:)

  VastaaPoista
 5. Hei! Onpa tunnelmallisia kuvia, tykkään tosi paljon. Ja walesiin olisi kiva kyllä päästä joskus!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: kiitos :> kaikki varmasti selviää yksin, kun vaan uskaltaa lähteä!

  Liza: Hih, pakko nähdä kaikki mitä haluaa nyt vielä kun jaksaa lähteä viikonloppuisin jonnekin! Koska nähdään?:)

  Maya: Kiitos :>

  Giorgia: thanks!

  Senja: Jep, omat hyvät ja huonot puolet..

  Nieinda: Kiitos :> Walesiin kannattaa lähteä autolla, jos vaan mitenkään mahdollista!

  VastaaPoista
 7. Hei, ihan milloin vain! Mä voisin itse asiassa mailata sulle, onhan toi sivupalkin e-mail sellainen mistä saa kiinni? :)

  VastaaPoista