tiistai 14. elokuuta 2012

eräjormat


R: Me tehtiin tänään Jennan kanssa jotain sellaista, mitä ei olla kumpikaan moneen vuoteen tehty, käytiin mustikassa! Mentiin mökille Kemiöön, josta löydettiin asiaan kuuluva varustus (poimurit totta kai, käsin se on liian hidasta) ja lähdettiin metsään rämpimään. Vitsailtiin lähtiessä veljelle että ollaan varmaan vartti reissussa, mutta metsässä menikin nopeasti pari tuntia! Ja oli hauskaa, ehti hyvin juoruillakin siinä samalla.. Saaliiksi saatiin melkeen puolikas ämpärillinen mustikoita ja piirakallinen kanttarelleja. Eikä edes nähty yhtään käärmettä tai hirvikärpästä.. Mä sain pitää mustikat ja sienet, nyt onkin sienipiirakka uunissa ja monta litraa mustikoita pakastimessa odottamassa talvea ja jääkaapissa odottamassa huomista. Eikä maksanut mitään. Kannattaa ihan oikeasti mennä keräämään mustikoita jos mahdollista, ihan parasta syödä itse keräämiä mustikoita. Maistuukin paljon paremmalta kun jostain torilta ostetut. Tai niin mä ainakin oletan, enhän mä voi tietää kun en ole koskaan joutunut torilta niitä ostamaan..

Oi, täällä tuoksuu jo ihanasti sienipiirakka. Veikkaan että se piirakka ei ikinä näe huomista..

7 kommenttia:

 1. Mä en tykkää yhtään marjastaa, mun mielestä se on tylsää :D Tosin ehkä hyvässä seurassa se on vähän eri asia. Mulla on jäänyt traumat kun teininä piti aina kerätä marjoja mökillä äidin kanssa :D

  Ihana tuo teidän uusi banneri!

  VastaaPoista
 2. Eräjormailu on just parasta! Tässäki on etuna asua pikku kaupungissa ku täältäki tota metsä lääniä riittää. ja marjastukseen kuuluu just toi juoruilu. eipä ole lähimainkaa sivullisia korvia kuulemassa sun salaisuuksia :D

  talvella on sitte iha tehdä aamulla maitorahkat niistä omista marjoista eikä niistä säilöntäaineellisista kaupan versioista :)

  VastaaPoista
 3. oon kateellinen! mustikoita namm<3

  VastaaPoista
 4. mulla ei kyllä jalat ja selkä kestäis tota kyykkimistä :D

  onks tuo kånken isompi vai pienempi malli? :) haaveissa olis mullakin kys. reppu mut nyt arvuuttelen kokojen välillä :D

  VastaaPoista
 5. Mäkin olin eilen siskon, äidin ja isovanhempien kanssa marjassa! Oli kyllä hauskaa, vaikken oo koskaan aikaisemmin tykännyt marjastaa. Onhan se ihan eri juttu syödä talvella itse (ilmaiseksi!!!) poimittuja mustikoita kuin niitä kaupan pakastealtaasta ongittuja :)

  Ihana toi teidän uusi bannerikuva!

  VastaaPoista
 6. kivat kuvat eräjormista! ja mustikat on kyllä tosi hyviä, nam!!

  VastaaPoista
 7. Reetta: Aijaa :D Se on hauskaa hyvässä seurassa.. Mäkin olin viimeksi marjastanut teininä, sillon se ei ollut niin hauskaa.

  jennakaroliina: Niin on :D Ja nam, pian leipomaan mustikkapiirakkaa itse kerätyistä mustikoista.

  Senja: Keräämään vaan ;)

  veerra: Harmi.. Ja hei, en oo varma repusta, pyydän Jennaa vastaamaan sulle jos ei itse näe tätä!

  Annika: Juu niinpä! Te saitte varmaan paljon kerättyä mustikoita kun olitte noin isolla porukalla :)


  Anonyymi: Kiitos :)

  VastaaPoista