maanantai 2. heinäkuuta 2012

Salzburg

J: Nyt vuorossa seuraava kaupunki, eli Salzburg, joka hurmasi kauneudellaan, mutta joka oli kuitenkin aika äkkiä tutkittu..

Salzburg sijaitsee siis hyvin lähellä Saksan rajaa ja sinne pääsi kätevästi junalla Münchenistä. Matka kesti hieman alle kaksi tuntia, eli jos siellä päin liikut niin kannattaa ehdottomasti käväistä! Toki Wienistäkin pääsee Salzburgiin, mutta matka kestää hieman kauemmin.. Junien hinnoista sen verran, että ne on ihan samaa hintaluokkaa (ellei jopa enemmänkin!) mitä täällä Suomessa.. 


Yövyttiin Salzburgissa Yoho International Youth Hostelissa, joka oli ihan jees. Meillä oli kuuden hengen huone varattuna ja saatiin seuraa mm. brassitytöstä, ekana yönä aasialaisista vaihtareista ja tokana kolmesta +50v ruotsalaisnaisesta. Kyseessä oli muutenkin astetta oudompi hostelli, sillä siellä oli yllättävän paljon hieman vanhempia ihmisiä! Hostelli oli kuitenkin todella siisti, aamupalan sai 3,50€ hintaan ja huoneissa oli avainkortilla toimivat säilytyslokerot, jonne rinkka mahtui. Suosittelen ehdottomasti! Hintakaan ei ollut paha, alle 40€ kahdelta yöltä. 


Parasta Salzburgissa oli ehdottomasti vanha kaupunki, joka on täynnä aivan upeita rakennuksia, katuja ja kirkkoja. Joka kulmalla on ravintoloita, kahviloita ja tietenkin pikkuputiikkeja, josta saa tavallisen turistikrääsän lisäksi kaikkea mahdollista Mozartiin liittyvää.. Salzburg on siis Mozartin syntymäkaupunki, sitä tietoa ei voinut olla ohittamatta! Salzburg on myös tunnettu mozartinkuulista, mmmmm. Kannattaa maistaa, tuolta niitä sai paljon halvemmalla kun muualta ;) Mikään shoppailukaupunki Salzburg ei todellakaan ole. Me emme astuneet jalallakaan yhteenkään kauppaan koko aikana. Näkemisen arvoinen on myös Mirabell garden, jossa oli paljon kauniita kukkasia, nätti suihkulähde ja ihan hemmetisti turisteja.. :D 


Vanhassa kaupungissa vaeltelun lisäksi kiipesimme lauantaina ylös Hohensalzburgin linnoitukselle, josta oli ihan mahtavat maisemat kaupunkiin ja alpeille. Tosin alpeille ei kovin hyvin näkynyt, sillä ilma ei ollut kovinkaan selkeä. Harmi. Linnoitus maksoi sisälle n. 7€, mutta oli kyllä joka sentin arvoinen, varsinkin jos tykkää tarkastella uusia maisemia lintuperspektiivistä.. 

Salzburgissa myös söimme hyvin! Münchenissä yksin ollessani turvauduin lähinnä KFC:hen ja piknik-eväisiin, mutta kaverin kanssa tuli käytyä syömässä oikein kunnolla. Testasimme itävaltalaisen ruuan lisäksi myös euron jätskipalloja ja muutamaa erilaista kakkua. Nami! Huomasimme myös, että kannattaa mennä syömään sellaiseen paikkaan, jossa ruokalista on vain saksaksi.. Ne eivät ole täynnä turisteja ja ruoka oli halvempaa ja parempaa.. Tämä tosin toimii vain, jos mukana on saksaa osaava kaveri ;)


Salzburg on myös tuttu Sound of Music -elokuvasta, joka on kuvattu kaupungissa ja sen ympäristössä.. Meidän hostlalla näytettiin  leffaa joka ilta ja olisi saanut osallistua retkelle, jossa kierrettiin elokuvan paikoissa. Me kuitenkin skipattiin ne molemmat, sillä kumpikaan meistä ei ole mikään suuri fani. Tai itseasiassa mä en ole nähnyt edes koko elokuvaa! Pitäisi varmaan korjata asia tässä kesälomalla..

Näin tiivistettynä: Salzburg on ihana kaupunki, mutta en mä sinne uudestaan menisi pariin vuoteen ainakaan. Kaksi yötä kaupungissa riitti mainiosti sen näkemiseen! Niin ja hintatasosta sen verran, että taitaa olla mun ymmärtääkseni Itävallan kalleimpia kaupunkeja..

6 kommenttia:

 1. beautiful pictures!!
  i love salzburg!
  kiss from Prague
  http://sienastyle.blogspot.cz/

  VastaaPoista
 2. Hehee ompas tuttuja maisemia :) Meilläkii sattu sillon aikas pilvinen päivä ja tuntu että eka alpit jäi vähän pimentoon, mutta siellä linnan lähellä olevassa metikössä kun sitten samoiltiin jonkun aikaa niin johan alko selkeytymään ja loppujen lopuks olikin oikeen mainiot näköalat :)
  Ja junista kans sen verran että jos on yksin liikeellä niin kannattaa mennä kärkkymään vähän enne junan lähtöö sinne raiteelle ja kysellä ihmisiltä, onko kukaan menossa Bayern-lipulla, meiltäkin tultiin sillon kysymään monta kertaa mutta oma porukka täytti jo koko lipun ja matkattiin siis jollain 6 eurolla per nenä..

  VastaaPoista
 3. Aargh paitsi eihän toi junakikkailu varmaan enää toimikaan kun koko lipun systeemi ilmeisesti muuttu nyt kuun vaihteessa ja siihen pitää jo etukäteen märittää matkustajien lukumäärä, kait... :S Kalliimmaksikin muuttu, däämn...

  VastaaPoista
 4. Heh, Salzburgissa pyörii varmaan jok'ikisessä hotellissa non-stoppina Sound of Music. Ainakin meidän hotellissa olisi voinut katsoa sitä myös. :D

  Me oltiin Salzburgissa vain päivä ja otettiin sellainen päivälippu, jolla pääsi melkein kaikkiin nähtävyyksiin ja julkinen liikenne sisältyi siihen myös. Suosittelen. Sillä pääsi myös Unterbergs-vuorelle hissillä. Kannattaa mennä, jos reissuun ei muuten sisälly paljoa Alppeja ja sää on selkeä.

  VastaaPoista
 5. SIENA STYLE: Thanks :)

  devorelebeaumonstre: :)

  Miffa: Vitsit, en oo kuullutkaan tollaisesta lipusta :o Ihan hyvä juttu, harmi jos se muuttuu..

  Riina: Toikin kuulostaa kivalle :) Me nähtiin onneksi alpit seuraavana päivänä junassa aika hyvin :)

  VastaaPoista