torstai 28. kesäkuuta 2012

Munich

J: Ajattelin näin Saksa-Italia pelin kunnaksi kirjoitella vähän München juttuja.. Kaupunki oli siis mun ensimmäinen etappi ja viivyin siellä kaksi yötä. En ollut koskaan ennen käynyt Saksassa (jos siis koneenvaihtoa ei lasketa..) ja jos totta puhutaan, mua ei ole koskaan pahemmin Saksa edes houkutellut. Berliini ois varmaan ihan jees ja ilman tätä reissua olisin varmaan suunnannut sinne, jos joskus olisin Saksaan halunnut..

No mutta asiaan! Itse kaupunki ei tehnyt muhun mitään suurta vaikutusta. Se oli ihan siisti, mutta missään vaiheessa ei tullut sellaista "wau!" tunnetta, kuten vaikka Barcelonassa, Milanossa tai Lontoossa on tullut. München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, mutta kuitenkin sopivan pieni. Jos on aikaa. niin kävellen pääsee kätevästi liikkumaan paikasta toiseen. Jos ei ole aikaa, niin suosittelen U-Bahnia (metro, tunnistaa U-merkeistä) ja S-Bahnia (ratikka, tunnistaa S-merkistä). Molempiin voi ostaa kertalippuja (2,50€) tai päivälippuja (5,60€), joka siis käy kumpaankin. Lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi S-junalla (noin 11€). Kannattaa tosin huomioida, että vain alkupää junasta menee keskustaan Hauptbanhofille asti, loppupää jää jonnekin muualle.. Tai ainakin mulla kävi näin! Onneksi olin heti junaan tultua alkanut juttelemaan mukavan naisen kanssa, joka neuvoi mut lopulta oikeaan paikkaan ja antoi muutenkin hyviä vinkkejä parille päivälle.


Ekana iltana otin tehtäväkseni vain löytää hostellille ja sen jälkeen metsästää jostain ruokaa. Hostelliksi valitsin Smart Stay Hostel Munichin, joka oli ihan hyvä valinta. Majoitun kuuden naisen dormiin, joka maksoi noin 20€ yöltä. Jaoin huoneen yhden saksalaisen, kahden britin ja kahden japanilaisen kanssa. Varsinkin saksalainen tyttö oli tosi mukava, muiden kanssa en oikein edes jutellut. Pelkäsin etukäteen, että miten tulen toimeen siellä yksin, sillä en oo mikään maailman paras keskustelemaan vieraiden kanssa varsinkaan englanniksi! Mutta hyvinhän se sujui!

Ekana iltana tutustuin myös supermukavaan aussipoikaan, joka suositteli tutustumista englischer garteniin.. Olin muutenkin päättänyt meneväni sinne, sillä olin kuullut huhua niistä surffareista.. Olihan se näkemisen arvoista, kun jengi surffaa pienessä joessa! Puisto oli muutenkin aika ihana, tai mä nyt voisin hengata koko lomani aina puistoissa..Nytkin kulutin pari tuntia vain lukemalla ja syömällä eväitä auringonpaisteessa.. Ja poltin samalla olkapääni;)


Puistossa hengailun lisäksi käytin päiväni pyörimällä Marienplatz-aukion ympäsristössä, joka on ymmärtääkseni kaupungin keskusta. Siinä ympäristössä oli mm.uusi kaupungintalo, Pyhän Pietarin kirkko, vanha kaupingintalo ja paljon muita hienoja rakennuksia. Marienplatzilta lähtee ostoskatu, jonka varrelta löytyy paljon hyviä kauppoja (joissa en tietenkään käynyt.. Epäonnistuneista shoppailuista lisää myöhemmin..) Münchenin keskustassa (samoin kun Linzissä ja Salzburgissa) oli todella paljon upeita kirkkoja. En tiennyt läheskään jokaisen nimeä ja kuvia selatessa joka toinen kuva taitaa olla kirkoista. Eivätkä ne tietenkään ole kuvissa yhtä hienoja kun luonnossa!


Illalla suuntasin isolle tyhjälle betonitontille, eli sille kuuluisalle oktoberfest auleelle. Aika turha paikka oikeestaan, mutta tuli sekin nähtyä. Sain tosin samalla todistaa helikopterin (mulla luki ensin ambulanssi, onneks Riikka huomasi..:D) laskeutumista noin parin sadan metrin päähän, se oli aika siistiä! Lisäksi todistin ihanaa auringonlaskua ja noin sataa paria halailemassa siellä penkeillä. Siinä vaiheessa näin parhaaksi palata takaisin hostlalle. ;)

Sen enempää München vinkkejä en osaa antaa. Kyselkää jos tulee jotain mieleen!

Onko joku muu käynyt Münchenissä? Mitäs tykkäsitte?

4 kommenttia:

 1. Oii Saksa <3 oon monta kertaa käyny ja monessa kaupungissa mutta jostain syystä en Münchenissä. Mutta se asia toivottavasti korjaantuu pian :3

  VastaaPoista
 2. Uuh ihanaa arkkitehtuuria. *-* Saksassa haluisin käydä uudestaan, siellä on niin paljon kaikkee kivaa..

  VastaaPoista
 3. oli kiva lukea tää postaus :) itekään en oo mikään saksafani ja ainoastaan just siellä berliinissä käynyt. se oli ihan kiva paikka kyllä! ja kyllä nää kuvat ainakin on kauniita=)

  VastaaPoista
 4. nyna: Toivottavasti :) Sinne sai ihan kivan halpoja lentojakin! Mulla tais pelkkä meno olla noin 70€ matkatavaroiden kanssa..

  mobica: oli kyllä<3 rakastan tuollaisia vanhoja rakennuksia ja kirkkoja, niitä voisi tuijotella ja kuvailla vaikka kuinka kauan.

  Senja: Kiva jos tykkäsit <3 Berliiniin haluaisin edelleen!

  VastaaPoista