keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

help!


R: Joku teistä saattoikin jo mun twitter-valituksesta huomata, että mun tietokone hajosi. Tai oikeestaan tietokoneen kovalevy. Mulla ei ole ikinä ennen hajonnut tietokone. Vanha palveli uskollisesti lähes 3 vuotta, sitten sain lahjaksi uuden. Nykyinen kone oli vaan alle 1,5 vuotta vanha kun kovalevy meni rikki. Ei kiva. Nyt tarviin apua, sillä mulla ei ole mitään tietoa minkälaisen koneen ostaisin! Selailin nettikauppoja, alle 500 eurolla saa näköjään jo tosi hyvän koneen. Ja se nyt on huomattu että kallis hinta ei aina tarkota hyvin kestävää konetta, mun eka läppäri oli kaupan halvin ja se palveli ihan moitteettomasti aina..

Haluaisin peruskoneen, mieluiten melko kevyen, sellaisen jonka saa reissuun mukaan. Mutta ei silti miniläppäriä. Käytän läppäriä enimmäkseen netissä surffailuun, bloggaamiseen, koulutehtävien tekemiseen, valokuvien muokkaamiseen ja joskus katselen koneelta tv-sarjoja. Mitään super-konetta en siis tarvitse. Joku pirteän värinen olisi hauskaa vaihtelua mustalle, mutta eipä sillä värillä tavallaan mitään väliä ole.. Vinkkejä kehiin! Onko joku tilannut tietokoneen esim. verkkokauppa.comista? Auttakaa! Onneksi toi mun lähemmäs 5 vuotta vanha kone toimii vielä jotenkin, käytän nyt välillä sitä, mutta enimmäkseen poikakaverin konetta. Bloggailemaan en varmaan pääse niin usein kun normaalisti ennen kun saan uuden koneen, mutta palaillaan!

4 kommenttia:

 1. voi harmi :/ ite sain uuden koneen joululahjaksi, äiti osti jonkun ihan perushyvän gigantista. oon sitä mieltä että ei tämmöisessä peruskäytössä oikeastaan ole koneella väliä. nykyään kaikki on kai aika hyviä kuitenkin....

  sinuna mä seurailisin vaikka viikon verran tarjouksia (gigantti, mustapörssi jne.) ja tarttuisin johonkin hyvään! ne tarjoukset on usein tosi hyviä, säästää monta sataa jopa. oon ite nimittäin semmonen etten osaa tehdä päätöstä ja oon saannut samat neuvot, on kehotettu vaan ostamaan "joku" :D koska loppujen lopuksi se on kuitenkin aina ihan hyvä ja riittävä.

  hih, toivottavasti tajusit pointin, selitin vähän epäselvästi :D tsemppiä etsintöihin!

  VastaaPoista
 2. Millä muokkaat kuvia? Se kyllä nimittäin tunnetusti vie tehoja, jos kuvat on suuria ja alla jotain Photaria tai vastaavaa. Ehkä jollain tosi kevyillä ohjelmilla se onnistuu vähän vähemmilläkin tehoilla? Mut tietty varmaan nykyään jo mikä tahansa kone alkaa olla riittävän tehokas joka tapauksessa, ehkä :D Verkkokaupasta on hyviä kokemuksia, mutta en kyllä osaa ehdottaa mitään tiettyä, sori! :/

  VastaaPoista
 3. Ite tilasin just pari kk sitte itelleni tän.

  https://www.hobbyhall.fi/p/fi/X53E-SX1644V-15-6-sininen/318564/92417/92365/92415

  Ja saa parissa ihanassa värissä ja hyvä hintalaatusuhde! Tykkään kyllä :)

  VastaaPoista
 4. Eikös kovalevyn saa kuitenkin ihan joko korjattua tai vaihdettua? Itselläkin hajosi kovalevy tuossa maaliskuussa ja tilalle vain vaihdettiin uusi.

  Apple-tyttönä on pakko vinkata, että käytettykin mäkki on usein parempi kuin normi pc... ainakin siinä mielessä, että vähemmän mietittävää päivitysten ja virustorjunnan suhteen ;)

  Toivottavasti kuitenkin saat joko uuden kovalevyn tai koneen pikaisesti! Tsemppiä!

  VastaaPoista