torstai 17. toukokuuta 2012

Praha part3

R: Melkeen unohdin että viimeinen osa Prahan matkan kuvista on vielä julkaisematta! Viimeinen kokonainen päivä oli ehkä koko reissun paras. Ja kuumin. Prahassa oli uutisten mukaan lämpimintä 212 vuoteen. Hyvään aikaan sattui kyllä meidän reissu..


Lähdettiin aamulla melko aikaisin kävelemään näköalapaikalle, josta on kuulemma tosi upeat maisemat yli Prahan. Meidän oli tarkoitus mennä sinne sellasella funikularilla mutta siihen oli niin pitkä jono että käveltiin ylös asti. Kannatti kyllä kävellä, oli mahtavat näköalat ja koko matka sellasta vihreää puistomaista aluetta! Ylhäällä kukkulalla oli eiffel-tornin kopio ja arveltiin että sieltäkin saattaisi olla komeat maisemat yli kaupungin. Päätettiin sitten kiivetä sinnekin! Eihän se porrasmäärä mitään ollut oikeaan eiffel-torniin verrattuna, mutta hyvää pohje treeniä silti.. Oli kuitenkin kiipeämisen arvoista, näköalat linnalle ja Kaarlen sillalle oli mahtavat. Käveltiin alas toista reittiä puistojen läpi, vanhan luostarin ohi ja ihailtiin samalla maisemia.

Kävelykierroksen jälkeen mentiin vielä kaupungille, tehtiin vikat tuliaisostokset, ostettiin katukojuista ruokaa ja käveltiin vaan ympäriinsä kunnes piti lähteä hotellille valmistautumaan teatteria varten. Meille oli ostettu valmiiksi liput teatteriin. Tai en tiedä voiko sitä teatteriksi sanoa, se oli sellanen "Best of"-näytös, jossa oli parhaita paloja vuosien takaa. Mukana oli kaikenlaisia esityksiä baletista pantomiimiin ja komediaan. Vaikea oikeastaan selittää, sillä en ole ikinä ollut missään vastaavassa esityksessä. Näytöksestä kertoo jotain se, että välillä meinasin nukahtaa, välillä meinasin tukehtua nauruun ja suurimman osan ajasta vaan katselin ihaillen esityksiä. Pari tuntia meni nopeasti, varsinkin kun väliajalla sai skumppaa!


Teatterin jälkeen mentiin polkuveneilemään! Oli aika hauska kokemus, en ole koskaan ennen ollut tuollaisessa polkuveneessä ja vieläpä keskellä kaupunkia.. Tuo oli melko halpaakin, tunniksi sai veneen muistaakseni 8 eurolla. Meillä oli tavallinen vene, mutta sen lisäksi tuolla oli mm. joutsenia ja miniautoja! Veneilyn jälkeen kaikilla olikin jo tajuttoman kova nälkä, joten suunnattiin hotellin lähellä olevaan italialaiseen ravintolaan. Ja ruoka oli niiin hyvää, en ole koskaan syönyt yhtä hyvää valkosipulikeittoa tai pastaa. Illan päätteeksi lähdettiin vielä etsimään yhtä kuulemma hienoa olutpubia, jossa Jannen vanhemmat olivat 30 vuotta sitten häämatkallaan käyneet. Löydettiin kyllä paikka, mutta se oli jo mennyt kiinni. Ei kyllä kamalasti haitannut, väsymys vei voiton ja mentiin hotellille pakkaamaan.

Seuraavana aamuna olikin vika mahdollisuus nauttia hotellin luksusaamupalasta ja sitten lentokentälle. Reissu oli tajuttoman onnistunut ja haluan ehdottomasti uudelleen Prahaan vielä joskus. On tämä kyllä niin väärin, maailmassa on liian paljon ihania ja vierailun arvoiai paikkoja jonne haluan, mulla ei ikinä tule olemaan aikaa ja rahaa että pääsisin niihin kaikkiin ja vielä uudelleen niihin parhaisiin. Vois voittaa lotossa ja matkustella vaan koko ajan..

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. wow, amazing photos and moments, love it all!

  VastaaPoista
 3. cute!!!

  http://glamourgirl-bg.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Hei jätin sulle haasteen meidän blogiin! :) -m-

  VastaaPoista
 5. Oi, Praha! Pidin kaupungista todella paljon ja kovasti odottelen, että pääsisin sinne joskus uudelleen. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 6. Stasha: Thanks :)

  Sita: Kiitos paljon :)

  GlamorousGirl: Thanks!

  Anonyymi: Kiitos :)

  TMH: Pitääkin käydä kurkkaamassa, kiitos!

  Furi: Kiitos! Praha oli kyllä erittäin positiivinen yllätys, ihana kaupunki.

  VastaaPoista