torstai 16. helmikuuta 2012

sushia!

R: Sushin valmistuksesta kysyttiin ohjetta, joten räpsittiin muutamat kuvat viimeksi kun tehtiin sushia. Ja siis oikeasti muutamat, unohtu vähän siinä Jennan kanssa juoruillessa se kuvaaminen.. Mutta siis, Cittareissa ainakin myydään tollasia valmiita sushi-pakkauksia, jotka sisältää kaiken tarvittavan sushin tekoon. Paitsi siis ne täytteet tietenkin..

 Photobucket
Photobucket

Paketissa on älyttömän hyvät ohjeet, joiden avulla jopa minä onnistuin.. Eli lyhyesti: sushiriisi keitetään, maustetaan riisiviinietikalla ja jätetään jäähtymään. Sitä jäähtymistä odotellessa voi valmistella täytteet, eli mä pilkoin lohen ja kurkun. Käytettiin kylmäsavulohta, nam! Lisäksi laitettiin osaan täytteeksi chilitonnikalaa, siis suoraan säilykepurkista. Nyt jotkut sushi-intoilijat kauhistuu ja putoaa penkiltä, hahhaa. Mun mielestä sushin hyvä puoli on siinä, että tavallaanhan sinne voi laittaa väliin melkeen mitä vaan oman maun mukaan. Ja oman budjetin rajoissa. Netistä löytyy monilta sivuilta (esim. täältä) paljon ohjeita, niin niitä perinteisiä kun suomalaisiakin versioita..

 Photobucket
Photobucket

Kun riisi on jäähtynyt, voidaan aloittaa makisushien kääriminen.. Ensin nori bambumaton päälle ja sitten riisit. Eli riisit levitetään norileväarkille niin, että yläkulmasta jätetään noin sentti tyhjää tilaa, muuten riisi levitetään silleen nätisti (tai mun tapauksessa ei niin nätisti) ja tasaisesti siihen koko leväarkille. Riisiä levittäessä sormet kannattaa kastella, ei jää riisit niin pahasti kiinni sormiin. Täytteet (ja vähän wasabia) laitetaan suunnilleen keskelle arkkia, niitä täytteitä voi muuten ihmen paljon laittaa ilman että tulee vaikeuksia kääri, kokeiltu on! Wasabia sen sijaan kannattaa laittaa hyvin varovasti..

Sitten kääritään arkki rullaksi, tätä vaihetta on vähän vaikea selittää, täältä löytyy kuvasarja käärimisestä. Tuskin kukaan tossa käärimisessä ekalla kerralla ihan täydellisesti onnistuu, harjoitus tekee mestarin! Ja veikkaan että jokaiselle muodustuu vähän omanlainen tyyli kääriä sitä.. Bambumaton kanssa on helppo painaa rulla tiiviisti kiinni ja sitten vaan leikkaamaan! Leikkaamiseen kannattaa käyttää todella terävää veistä ja sitä veistä kannattaa kastella melkeen joka palan jälkeen niin sujuu helpommin.

Photobucket
Photobucket
Nam!

Tuollaisessa sushipaketissa on neljä noria, eli siitä riittää hyvin ruoaksi kahdelle! Sushi on yllättävän täyttävää.. Sushi tarjoillaan soijakastikkeen ja wasabin kanssa, nekin löytyy tuolta ateriapaketista. Mä oon nyt muutaman kerran ostanut tuollaisen valmiin paketin, ihan vaan siksi että se on sillä hetkellä tullut halvimmaksi. Ajattelin kyllä jatkossa ostaa erikseen nuo kaikki aineet, tulee se varmaan halvemmaksi jos usein tekee sushia.

Hieman tuli nälkä. Tai ei edes nälkä, vaan sushihimo.. Harmi vaan että söin just makaroonilaatikkoa.. Miksi kukaan syö makaroonilaatikkoa kun voisi syödä sushia..? Hmm... Noo, tiedänkin mitä syön huomenna. 

7 kommenttia:

 1. Kiitti hyvistä neuvoista! Oon itekkin meinannu tehdä monesti sushia, mutten oo uskaltanut :) kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Minkä hintainen tuo pakkaus mahtaa olla? :)

  VastaaPoista
 3. oon allerginen kalalle, mut oon kuullu et sushia vois tehä ilman sitäkin? onko kokemusta sellasista? :)

  VastaaPoista
 4. Riikka: Suosittelen :) Ole hyvä!

  maimai: hmmm, oisko jotain kympin paikkeilla..? En muista, mutta ei siis ihan kamalasti.

  Sara: Joo, tuollaisia norimakisusheja voi tehdä vaikka millaisilla täytteillä! Kannattaa googletella esim. vegesushien ohjeita :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus, sushi on kyllä ihanata.

  http://colours-and-carousels.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Mullekkin iski hirveä sushin himo!

  VastaaPoista
 7. Sita: Kiitos, onhan se :)

  Heiddd: Mulla on joku krooninen sushin himo!

  VastaaPoista