torstai 12. tammikuuta 2012

Teide, maailman kolmanneksi korkein tulivuori

R: Ajattelin kirjoitella nyt vähän tuosta Teiden retkestä, koska se oli ehdottomasti koko Teneriffan reissun paras ja tapahtumarikkain päivä. Oltiin alunperin mietitty, että mennään Teidelle paikallisbussilla ja hengaillaan siellä sitten jonkin aikaa, mutta kuultiin että niitä busseja meneekin sinne vaan kerran päivässä, jolloin siellä joutuisi olemaan koko päivän. Ja koska autonvuokraus ei ollut edes vaihtoehto kun kahdestaan oltiin reissussa, niin mentiin suomalaisen retkenjärjestäjän reissulle.

 Photobucket
 Photobucket
Photobucket

Valmiissa retkessä ei kyllä ollut mitään valittamista, bussi haki meidät heti aamusta hotellilta ja opas kertoi kaikkea hyödyllistä (ja vähemmän hyödyllistä) tietoa Teidestä ja koko Teneriffasta. Ajeltiin Teidelle sellaisia pieniä vuoristoteitä, oli aika huikeat näkymät! Otin N8:lla videoita, mutta en ole laittanut niitä vielä koneelle niin niitä ette nyt valitettavasti saa..

Photobucket
Photobucket

Bussi jätti meidät noin 2,5km korkeuteen, josta halutessaan sai jatkaa matkaa tuollaisilla hisseillä ylös 3,5km korkeuteen asti. Ja ei varmaan vaikea arvata lähdettiinkö käymään ylhäällä asti, tottakai! Vähän pelotti että millainen se noin 10 minuutin matka ylös kaapelihississä tulee olemaan, mutta ei se ollutkaan yhtään pelottava..

 Photobucket
 Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Opas varoitteli etukäteen, että huipulla olisi kylmä ja niinhän siellä olikin, taisi olla jopa pakkasta ja tosi kova tuuli. Meillä oli kyllä takit mukana, mutta ei siellä huipulla silti kovinkaan kauan viihtynyt. Teide kohoaa 3,7km korkeuteen, jos ihan ylös asti olisi halunnut patikoida niin olisi tarvinnut kirjallisen etukäteen hankitun luvan. Meille riitti tuo 3,5km (eikä tuossa ajassa pidemmälle olisi edes ehtinyt), ihan älyttömän upeat maisemat! Oltiin pilvien yläpuolella.. Huipulla ei nyt ollut edes lunta, toisin kun joskus. Meillä kävi myös älyttömän hyvä tuuri, sillä keli oli tosi selkeä ja näki naapurisaarille asti. Joskus talvisin retkiä voidaan joutua jopa huonon sään takia perumaan, onneksi meille ei käynyt niin.

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pysähdyttiin pois lähtiessä vielä kuvaamaan Teideä alhaalta päin, siinä vaiheessa oli vaikea uskoa että oli hetki sitten ollut siellä ylhäällä! Lämpötilan vaihtelutkin oli aika isot..

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä tuollaisella paikallisella "huoltoasemalla/levähdyspaikalla", jossa oli ihan älyttömän nätin näköistä. Ja kivoja kukkia joita innostuin kuvaamaan.. Hotellille päästiin takaisin iltapäivällä sopivasti silleen että ehti vielä vähäksi aikaa altaalle ottamaan aurinkoa ja nukkumaan päikkärit!

Suosittelen Teiden visiittiä  ehdottomasti kaikille, jotka Teneriffalle matkustavat. Pääsee vähäksi aikaa hyvin erilaisiin maisemiin, pois sieltä rantakaduilta ja uima-altaalta.. Turisteja tuollakin oli ihan kamalasti, mutta missäpä tunnetussa paikassa ei olisi.. Ja jos Teidelle lähtee, niin varustautukaa vielä lämpimämmillä vaatteilla kun me. Hanskat olisi ainakin pitänyt olla, sormet jääty kun otti kuvia! Onko joku muu käynyt Teidellä? Se taitaa aika yleinen vierailukohde olla jos Teneriffalle matkustaa..

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mä lähden ehdottomasti kans tuolle retkelle, jos joskus Teneriffalle eksyn!

  VastaaPoista
 2. oon käyny kans tuolla mutta tuonne ei päässy sinne ylös kun hissit oli jotenkin kiinni jostain syystä:( ihan jees oli silti katella. me taiettiin sillon vuokrata auto (olin kaverin mukana sen porukoiden kanssa) :)

  VastaaPoista
 3. Ei mulla muuta kuin että vau! Ja upeita kuviakin vielä.:)

  VastaaPoista
 4. vautsi vau. mielenkiintoinen postaus. ja aivan ihanat maisemat :)..

  VastaaPoista
 5. En ole tosiaan Teneriffalla vieraillessa Teidellä käynyt mutta seuraavan kerran kun sinne menen niin täytyy kyllä tuonne mennä! Upeat kyllä nuo maisemat ja mahtava tuuri teillä että ilma oli noin selkeä! :)

  VastaaPoista
 6. Ai vitsit, tuolla tuli joskus ööh, ehkä 10 vuotta sitten käytyä :) Ei tosin menty ihan huipulle asti, mutta muistan että toin kavereille tuliaisiksi noita mitälie kraaterikiviä tuolta :)

  VastaaPoista
 7. Milla: Joo suosittelen :)

  Anonyymi: Aijaa, harmi :(

  asraf: Kiitos :)

  Senja: Kiitos, oli kyllä ihanat maisemat!

  Reetta: Aijaa, kannattaa mennä :) On se sen 50 euron arvosta mitä tuli kokonaisuudessaan maksamaan..

  Anonyymi: Kiitos!

  Miffa: Heh, no ei siitä sit kauan ole :D Nyt siitä oltiin tarkkoja että kiviä tms ei saa ottaa, kuulemma Teiden huippu on laskenut metrin jossain lyhyessä ajassa kun turistit vie kiviä mukanaan.. :D Eli oot pahis!

  VastaaPoista
 8. Perisuomalaiseen tapaan hissillä ylös... "ollaan noustu espanjan korkeimmalle"..!! Miksi aina näin.

  VastaaPoista
 9. No ei me nyt sinne aleta patikoimaan jos ollaan jollain bussilla liikenteessä :DD Eri asia jos ois ollut oma auto+aikaa niin paljon kun haluaa.. Ja eipä siellä ne muutkaan kauheasti kävellyt ;)

  VastaaPoista
 10. Pääsee sinne patikoimallakin ylös. Puolessavälissä on Refugia Altavista, missä voi yöpyäkin, pitää varata etukäteen. Eteneminen on helppoa, kun löytää polun alun, mutta ei sinne nousta puolessatunnissa. Se on Euroopan korkein tulivuori ja huippu yli 3700m. Alkaa ehkä hengästyttämään, jos meinaat sinne hölkätä. Polku alkaa hiukan eteenpäin hissiasemalta. Kyllä siitä hissien alapäästäkin pääsee kun lähteen ensin oikealle, mutta ei ole polkua, sellaisia miehenkorkuisia laavakiviä vaan kiipeämään ehkä kilometrin ja sitten tasaisemman hiekkakentän yli ehkä kanssa kilsan ja polku alkaa siitä.Ei saa mennä yksin.

  VastaaPoista