lauantai 24. joulukuuta 2011

Barcelona, part I

J: Nyt vähän Barcelona juttuja tiedossa, varautukaa muutamaan kuvaan, jotka saattavat aiheuttaa matkakuumetta! Otin reissusta yhteensä melkein 800 kuvaa, joten niissä oli ihan pieni karsiminen.. Ajattelin heittää niitä tänne parissa osassa ja vikaksi tehdä sellasen pienen infon Barcelonasta, jos kiinnostaa??

Lähdettiin siis Helsingistä lauantai aamulla seiskalta ja Barcelonassa oltiin puoli yksi paikallista aikaa.. Siinä oli hyvin aikaa tutustua kaupunkiin! Ajeltiin metrolla Ramballe ja pyörittiin ilta siinä ympäristössä.Väsymys painoi hieman matkaajia ja mentiin aika ajoissa hotlalle juomaan sangriaa ja nukkumaan. Seuraavana aamuna oli aikainen herätys ja otettiin aamupalan jälkeen suunta Sagrada Familialle. Se oli ehkä pieni pettymys kaikkine rakennustelineineen, mutta ei sitä väliinkään voinut jättää. Sagrada Familian jälkeen hypättiin metroon ja tarkoitus oli mennä Park Gueliin, mutta jäätiin pari pysäkkia liian aikaisin pois kyydistä.. Onneksi, sillä käveltiin lopulta perille ja nähtiin todella ihania pikkukujia, taloja ja maisemia siinä matkalla. Ylhäältä puistosta oli ihan kivat näkymät alas kaupunkiin ja siellä oli ihanan lämminkin.. Niin ja nähtiin papukaija! 
Park Güellin jälkeen olikin jo vähän nälkä ja päädyttiin ekaan vastaan tulleeseen paikkaan syömään. Söin ehkä maailan parhaan Caesar salaatin, nam! Ruuan jälkeen käytiin vielä Picasso museossa, mutta sieltä ei ole yhtään kuvia. Oon aina tykännyt Picasson töistä ja museokin oli ihan mielenkiintoinen.. Sunnuntaina oli kaiken lisäksi ilmainen sisäänpääsy, joten visiitti oli todellakin kannattava!


Illalla pienen hotla koomailun jälkeen lähdettiin vielä kävelemään lähiympäristöön Plaza Espanyalle päin ja päädyttiin museolle, josta oli kivat näkymät alas kaupunkiin. Kesäisin valtavan rakennuksen edessä olevat suihkulähteet on valaistu hienosti, nyt ne eivät olleet edes päällä. Innostuttiin leikkimään vähän kameran valotusajalla ja tuli aika hauskoja kuvia;)

Huh, sainpas tämän postauksen valmiiksi.. Ihan hetki siihen meni! Kello on jo yli puolen yön, eli se on nyt kuulkaas jouluaatto! Aika siistiä.. Vielä ei oikein tunnu siltä, aamulla luultavasti tuntuu. Nyt siis nukkumaan, öitä kaikille!

Aiheuttivatko kuvat matkakuumetta?

2 kommenttia:

  1. upeat kuvat ja kyllä matkakuume tosiaan iski! ;)

    VastaaPoista
  2. Oi että Barcelona on kyllä ihana! Tuttuja maisemia näkyy kuvissa, täytyy varmaan kotiin päästyä fiilistellä omia lomakuvia viime kesältä :D

    VastaaPoista