torstai 27. lokakuuta 2011

muutama ajatus

R: Terkkuja sohvalta! Olen valehtelematta istunut tänään aamu kymmenestä saakka tässä kirjoittamassa kandin tutkimussuunnitelmaa. Tai enimmäkseen olen tehnyt kaikkea muuta kun kirjottanut, mutta kyllä tuo tutkimussuunnitelmakin on jo vähän edennyt. Ja hyvä niin, sillä palautus on jo muutaman päivän päästä.

Mulla on ollut viime viikkoina ihan liikaa hommia, tuntuu ettei mihinkään muuhun ole aikaa. Ensi viikolla, eli heti kun saan tutkimussuunnitelman palautettua, on kaksi tenttiä. Viime viikollakin oli kaksi tenttiä. Välillä alan miettiä miten paljon helpompaa olisi olla jossain töissä. Siis sellasena "perusduunarina", aamulla töihin ja iltapäivällä kotiin. Silleen että työt on työpaikalla ja saa jäädäkin sinne. Olisi oikeasti vapaata, opiskelijalal kunnon vapaa-aikaa ei oikein ole. Kotona on vaikea ottaa rennosti kun deadline lähenee ja tenttikirjapino kasvaa. Puhumattakaan siitä rahasta, eihän opintotuella kukaan elä (vai elääkö?).

Photobucket
Photobucket

Onneksi pian helpottaa näiden kiireiden kanssa. Ensi kuun puolesta välistä alkaen voin melkeen kokopäiväisesti keskittyä kandiin, joten aikaa jää sitten muuhunkin! Mietin että voisin yrittää saada jotain töitäkin, ennen joulua voisi olla ihan hyvät mahdollisuudet saada jotain osa-aikatöitä. Ois aika helmi saada töitä vähäksi aikaa ja sitten joulun jälkeen voisi lähteä jonnekin aivot narikkaan-reissulle. Ollaan Jennan kanssa yritetty etsiä halpoja lentoja, mutta harmi kun pitää mennä aika kauas (kalliit lennot) että pääse lämpimään.. Tällä hetkellä lomakohteeksi kelpaisi vaikka Kanarian saaret, vaikka oonkin ollut aina aika epäluuloinen sitä kohtaan.

PhotobucketPhotobucket

Onko tuolla Kanarian saarilla joulu-tammikuussa bikinikelit? Tai edes sellaset semilämpimät kelit..? Suunniteltiin Jennan kanssa että olisi siisti mennä jonnekin, jossa voisi ihan vaan rentoutua,  aamulla voisi lenkkeillä rannalla, päivisin ottaa aurinkoa, illalla syödä hyvin ja ehkä vähän shoppaillakin. Eli vaikka Kanarian saaret onkin vähän turistirysä niin who cares, tollaseen lomailuun se varmaan olisi aika unelma. Rentoutuminen olisi siis matkan tarkoitus, tämän vuoden reissuilla on ehditty jo tekemään vaikka mitä, nähtävyyksiä on tullut katseltua kivasti, samoin biletettyä.

Tämän hyvin epämääräisen ajatusonneksen kuvituksena on viime lauantaina napsittuja naamakuvia. Leikin pitkästä aikaa mun 50mm putkella siinä laittautumisen ohella ennen Dressing Mimiaan lähtöä. Olisipa aikaa kuvailla useammin! Siis muutakin kun omaa naamaa.. Nyt ruokaa! 

13 kommenttia:

 1. Voi ei, kirjotin kauheen pitkän kommentin ja se katos jonnekin hukkaan!
  Mä en tajua miten jotkut pystyy elämään pelkällä opintotuella, ite ainaki pyrin tekemään töitä niin paljon kun mahdollista ja silti tuntuu että välillä joutuu laskemaan rahojaan tarkkaan.
  Mä olen ollu Kanarian saarilla kerran joulukuussa ja siellä oli sillon ihan lämmintä, tai ainakin muistan käyneeni meressä uimassa :) On se aika turistikohde, mut kyllä loma on aina loma:)!

  VastaaPoista
 2. Mä tiedän niin tuon tunteen opiskelujen kanssa että missä se vapaa-aika. Koko ajan sellanen olo että pitäisi olla jotain tekemässä. Onneksi meillä aina helpottaa joulukuun alkuun mennessä ainakin yleensä.

  Mun on pakko käydä töissä, täällä ei ainakaan pysty elämään pelkällä opintotuella.

  Kanariasta sen verran että vaikka siellä on paljon turisteja niin onhan niitä aika monessa muussakin kohteessa. Kanarialla on hyvä meininki, hyvää ruokaa ja yleensä lämmin. Tammikuu saattaa olla kylmin aika siellä..

  VastaaPoista
 3. Mulla on Kanarian saarista sen verran kokemusta, että kolme kertaa oon joulu-tammikuussa ollut Gran Canarialla ja aina oon koko viikon aurinkoa palvonut ja lämmöstä saanut nauttia :-) riippuu tietysti aivan tuurista, mutta ainakin kannattaa ne aurinkovarmimmat kohteet ottaa selville ;)

  VastaaPoista
 4. Samaa ollaan täälläkin mietitty, että kukaa sillä pelkällä opintotuella voi elää ;o Itse on menty sen varassa nyt hehkeät pari kuukautta ja kuumeisesti oon yrittänyt saada töitä, mutta kun niitäkään ei liikaa ole tarjolla :(

  VastaaPoista
 5. en vois olla enempää samaa mieltä sun kanssa koulusta ja kaikkeen siihen liittyvästä. Itse alotin juuri opiskelut ja nyt alko kunnon opiskelu.. monen monta ryhmätyötä, paritöitä, haastatteluja, raportteja, tenttejä joka viikolle.. jos en tän marraskuun aikana saa burn outtia niin olen onnellinen!

  VastaaPoista
 6. Kanarialla on kyllä yleensä tohon aikaan lämmintä.... Se on oikeastaan lähin paikka missä on läpi vuoden lämmintä. Kantsii kattoo Rantapallosta äkkilähtöjä, siel on aika hyviä tarjouksia yleensä: www.rantapallo.fi/akkilahdot/

  VastaaPoista
 7. hauskat naamakuvat ja kyllä Kanarialla on tuolloin yleensä lämmintä, illat tosin voi olla viileitä.

  VastaaPoista
 8. Olen ollut Lanzarotella joulukuun puolivälissä ja silloin kyllä satoi puolet viikosta. Kaunis paikka se kylläkin oli... Varmemmin aurinkoa riittää Egyptissä, eikä Egypti ole hirmu kallis. Oltiin siellä tammikuussa ja reissu maksoi muistaakseni 430 euroa Air Finland Holidaysilla.

  Mullakin on mitta aika täynnä koulua ja lopputyötä vaille valmis (no okei, pari tenttiä rästissä), mutta mulla on taas päinvastoin töitä melkein liikaakin, joten tuo opparin raapustelu ei juuri nyt kauheasti napostelisi... Voisko siitäkin saada palkkaa? :D Ehkä saattaisin innostuakin tekemään sitä...

  Hauskaa viikonloppua ja kiitos teille, tiedätte kyllä mistä! :-)

  VastaaPoista
 9. Täälläkin tuntuu, ettei vapaa-aikaa oikeen ole, tai kyllähän sitä on kun lusmuaa tentteihin lukemisesta, mikä ei oo kovin toimiva ratkasu :) Ja opintotuella nyt ei todellakaan pärjää, onneksi sain juuri päivällä sovittua yhdestä työhaastattelusta..

  VastaaPoista
 10. Oon itseasiassa menossa Kanariansaarille just reilun viikon päästä ja olin itekin vähän skeptinen, että onko siellä enää edes tähän aikaan vuodesta lämmintä. Mut onneks siellä sentään vielä liikutaan +25 asteen paikkeilla. Joulu-tammikuussa menee jo alle +20 asteen. Joulukuussa keskilämpötila on 18.7°C ja tammikuussa 17.8°C. Et ei kyllä enää ihan bikinikelit oo, mut tietty se Suomen kelit tohon aikaan vuodesta voittaa ihan kuus nolla :)

  Hassua, oon ite just viime aikoina miettinyt kanssa kauheesti sitä, että luojan kiitos en oo opiskelija vaan nimenomaan se "perusduunari". Aamulla töihin, iltapäivällä takas, kaikki duunijutut jää töihin ja viikonloppuisin saa sit aina nollata oikeen kunnolla. Tässä tosin on se huono puoli, että koska oon mennyt suoraan lukiosta työelämään, niin mua ei oikein millään enää kiinnosta opiskelijaelämä. Ei haluaisi luopua tästä säännöllisestä rytmistä, stressittömyydestä ja siitä, että oikeesti on rahaa elämiseen. Mut kaipa se joskus on pakko...

  VastaaPoista
 11. jutta: höh, voi ei! Se on muuten aika rasittavaa.. Mutta joo, siis mullakin jää opintouesta alle 150e vuokran jälkeen, sillä pitäis sit vissiin maksaa kuukauden laskut ja ruoat jne, kuka pystyy siihen? Mäkin tekisin enemmän töitä jos olisi aikaa.

  Reetta: Joo meilläkin onneksi helpottaa pian, kandi sitten vaan. Ja sun kanaria postausta odotellessa.. ;)

  Anonyymi: Joo, kuulostaa hyvältä :) Oiskohan toi Gran Canaria sit just sellanen aurinkovarma?

  Suvi: Joo vähän sama ongelma, onneksi nyt on työhaastattelu tiedossa..

  Anonyymi: Hyvä etten ole ainut tätä mieltä ;) Mulla oli onneksi eka vuosi vähän helpompi, että ei ollut niin kamala muutos työelämästä opiskeluun. Toivottavasti et burn outtia saa ;)

  Anonyymi: Hei kiitos linkistä, jumitin heti selaa noita!

  Anonyymi: kiitos :)

  Minna: Egypti ei maana niin paljon kiinnosta, tavallaan olisi kiva nähdä pyramidit, mutta se arabimaiden kulttuuri vähän epäilyttää.. Ja oon jostain saanut sellasen kuvan että sieltä saa aina vatsataudin, hahhaa :D

  Jos opinnoista saisi tuntipalkkaa niin olisin aika rikas, hah :D Niin kauan ton tutkimussuunnitelman kanssakin olen jo jumittanut.. Ja ole hyvä vaan ;)

  Miffa: Mäkin sain just tietää työhaastattelusta, pitää toivoa että molemmat saisi töitä :) Alkaa meinaan pian jo kesätyörahat loppua.

  Laura: Aijaa! Hauskaa lomaa sulle :) Mä kyllä katselin keskilämpötiloja, ja kyllä ainakin Gran Canarialla pitäisi tammikuussakin olla n.20 astetta, että hyvällä tuurilla bikinikelit.

  Opiskelijaelämässä ja työelämässä on molemmissa kyllä hyvät puolensa. Ehkä voit tehdä vähän aikaa vielä töitä ja säästää ja sitten opiskelemaan? Mullakin meni hyvin eka vuosi säästöillä ja osa-aikatyöllä, kiitos parin välivuoden.

  VastaaPoista
 12. Sitä arabimaiden kulttuuria on aika mahdoton sulattaa... Lämmintä oli joo ja aurinkoa sai ja meri oli upean sininen, mutta eipä siellä viikkoa pidempään olisi tainnut viihtyä.

  Saan töistä joulun ja uuden vuoden väliin vapaata ja olisi niin kiva lähteä etelään, mutta tietäähän sen jo, että a.) kaikki parhaat paikat on menneet ja b.) hinnat on todella kalliit silloin. Joku muutaman päivän city-reissukin vois kyllä tehdä terää. :-)

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista