maanantai 12. syyskuuta 2011

The Land of basketball, part II

J: Nyt onkin tiedossa viimeinen (ulkomaan)reissupostaus vähään aikaan, eli Liettua reissun toinen osa. Ensimmäinen osa EM-kisamatkastamme löytyy täältä, jos jotain kiinnostaa.

Lauantai oli se odotetuin päivä, eli siis Suomen peli! Aamu alkoi  mielenkiintoisesti, kun me Tuiskun kanssa heräiltiin poikien kämpältä rankan baari-illan jälkeen. Ei sitten jaksettu illalla, tai siis yöllä, raahautua siihen muutaman sadan metrin päähän omaan kämppään.. Aamulla siis omalle kämpällä vähän kaunistautumaan ja Hesen (haha) kautta bussiasemalle. Jouduttiin matkustamaan Alytukseen, jossa Suomi siis pelasi, paikallisliikenteen bussilla, jossa ei ilmastointi oikein pelannut.. Voin kertoa, että se kaksituntinen oli yksi kauheimmista bussimatkoista koskaan! Hieman ennen Alytusta tunnelma alkoi kuitenkin nousta, ja oltiin valmiina kannustamaan Suomi voittoon. Nauratti muuten hieman, kun siellä jossain keskellä ei mitään, bussia vastaan tuli hevonen kärryineen! Näin Liettuassa..Oltiin hallilla joku tunti ennen pelin alkua, joten siinä oli hyvin aikaa ripustaa meidän hieno lakana katsomoon, värjäillä hiuksia ja piirrellä Suomen lippuja poskiin! Kun se peli sitten vihdoin alkoi, oltiin niin fiiliksissä! Matsi oli aivan mahtava Suomelta, susilauma otti ensimmäisen voittonsa arvokisoissa sitten vuoden 1976! Eikä voitto jäänyt edes ainoaksi.. Täytyy nyt sanoa sellainen välikommentti, että suomalainen koris on nousussa, muutaman (kymmenen) vuoden päästä ollaan jo mm-kisoissa;)


Pelin aikana oli hieman muutakin tekemistä, kun kuvaaminen, joten kuvasaldo jäi aika laihaksi. Pelin jälkeen jäätiin hetkeksi hallin eteen hengailemaan ja juhlimaan Suomen voittoa. Jouduttiin Riikan ja Tuiskun kanssa aika monen liettualaisen/bosnialaisen/makedonialaisen yms miehen kuvaan. Heistä taisi olla hauskaa, että nuoret naiset ovat tulleet kannustamaan Suomea! Suurin osa muiden maiden faneista oli kuitenkin miehiä. Lisäksi meitä "haastateltiin" Iltasanomiin ja koripalloliittoon. Oltiin kerrankin suosittuja;) Iltasanomien juttu löytyy täältä.
Suomen pelin jälkeen katsottiin vielä Makedonia-Kreikka peli, ennen kun suunnattiin taas takaisin Kaunasiin. Paluumatkalla bussin ilmastointi onneksi toimi moitteettomasti ja matka meni muutenkin nopeammin. Illalla kämpällä onnistuttiin hajoittamaan vielä sulake ja elettiin sitten viimeinen ilta lähes kokonaan ilman valoa! Edellinen ilta vähän painoi päälle, joten nukkumaan mentiin jo ennen yhtätoista..

Sunnuntai oli viimeinen päivä Liettuassa, ja päätettiin omistaa se vanhaan kaupunkiin tutustumiselle. Herättiin ajoissa, laitettiin kamat kasaan ja vietiin matkalaukut poikien kämpälle, sillä saatiin pitää se iltapäivään saakka. Päivä kului vanhassakaupungissa kävellen, kuvaillen ja tietysti syöden!


Lentokentälle suunnattiin joskus kuuden jälkeen ja kone kohti Tamperetta lähti kahdeksan aikoihin. Lento meni taas yllättävän nopeasti, ja hyvin onnistunutta reissua varjosti vain sellainen ikävä onnettomuus, että onnistuin kaatamaan kokonaisen Smarties pötkön laukkuuni juuri ennen kun kone nousi, yhyy!
Oli siis tosi mahtava reissu ja kaikki sujui niin kuin pitikin, vaikka alkuun hieman pelkäsin, että mitä tulee, kun on noinkin isolla ja tuntemattomalla porukalla liikkeellä. Voisin kuitenkin millon vaan lähteä takaisin, ehkä sitten 2013 Slovenian EM-kisoihin jos Suomi tiensä sinne selvittää.. Tai siis, kun selvittää!

2 kommenttia:

  1. Mielettömiä kuvia ja täytyy sanoa, että teillä on ollu mahtava asenne tuolla matsissa!:))

    VastaaPoista
  2. Anna: Kiitti, meillä olikin!:)

    VastaaPoista