keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kaikilla tulee olla varaa aktiiviseen elämään!

J: Yleensä siirrän kaikki mainos sähköpostit suoraan roskakoriin, mutta tänään oli joukossa yksi mielenkiintoinen! Stadiumilta oli tullut viestiä, että netissä saa kaikesta 25% alennuksen. Aika hyvä prosentti! Klikkailin itseni heti :hin* tarkastamaan sykemittarien tarjonnan.. Ja yllättäen löytyi jotain muutakin!

Juoksukengät tilasin itseasiassa juuri Spartoolta, joten niitä en enää tarvitse. Juoksuhousujakin löytyy ihan kivasti, kun tuhlasin kesällä sportian lahjakortin uusiin. Uusia urheilurintsikoita tarvitsee aina, joten sellaiset taitaa päätyä sykemittarin kanssa ostoskoriin. Haluaisin myös uuden juoksutakin, mieluiten jonkun värikkään! Adidaksen punavalkoinen on aika siisti, tosin vähän kallis mun tämän hetkiselle budjetille.

Tähän loppuun nyt vielä pari sanaa mainoksista blogissa. Meillä ei kummallakaan ole mitään blogimainoksia/mainontaa vastaan ja meilläkin on täällä jo yli vuoden ollut mainoksia. Mainonta on ihan jees niin kauan kun se pysyy edes suhteellisen fiksuna. Olen niiin täynnä niitä blogeja, joissa lähes jokaisessa on postauksessa on linkki jonkin nettikaupan/yhteistyökumppanin sivuille. Hommahan toimii yleensä siis niin, että kun lukija tämän linkin kautta eksyy nettikauppaan ja tekee tilauksen, bloggaaja hyötyy tästä rahallisesti. Rahasummat ei todellakaan ole mitään suuria yksittäisten tilausten kohdalla, mutta jos mainonta ja linkkailu on päivittäistä niin kyllähän siitä alkaa jo pientä (tai vähän suurempaakin) tiliä kertyä. Cava teki fiksusti ja alkoi käyttää *merkintää linkeissä, jotka on mainostusta. Sain tästä idean että mekin voitaisiin ottaa sama merkintä käyttöön. Vaikka harvemminhan näitä mainoslinkkejä täällä blogissa näkyy, joskus kuitenkin. Yleensä postaan nettikauppojen valikoimasta (=mainostan) vain sillon jos olen sieltä jotain tilannut/tilaamassa ja olen ihan oikeasti ja vilpittömästi kiinnostunut tuotteesta/tyytyväinen tuotteeseen. Laskeskelin äsken, että tällaisia linkkejä meidän blogissa on keskimäärin 2-3 kuukaudessa, joten se tuskin ketään häiritsee. Mun mielestä jatkuva mainostaminen ja nettikauppoihin linkkaaminen on tavallaan lukijan hyväksikäyttöä, eihän kaikki lukijat todellakaan tajua että esim. tilauksen tekeminen (tai joskus pelkkä linkin klikkaaminen) hyödyttää bloggaajaa rahallisesti. Toisaalta, ei mua lukijana ainakaan haittaa jos bloggaajaa hyötyy siitä että tilaan mahdollisesti jonkun linkin kautta, mutta olisihan se reilua tietää miksi niitä linkkejä satelee lähes päivittäin. Kyllä musta vähän tuntuu että jollain bloggaajilla on vähän "oma lehmä ojassa" siinä vaiheessa kun joka toisessa postauksessa esitellään joidenkin nettikauppojen valikoimaa tai tiettyjen diilisivustojen päivän etuja..  Mutta siis, lyhyesti: jos tästä lähtien linkin perässä komeilee tähti *, linkki on mainos ja todennäköisesti sama mainos löytyy sivupalkista. (Edit/tämä mainososio on Riikan kirjoittama).

Mitä mieltä te lukijat olette asiasta? Olisi kiva kuulla myös muiden bloggaajien mielipiteitä asiaan. Ja hei, aikooko joku muu käyttää hyväksi Stadiumin alen?

12 kommenttia:

 1. Vaikee arvata kehen bloggaajaan oot viitannu näissä sun viime aikojen "kriittisissä" mielipiteissä...n oot viitannu näissä sun viime aikojen "kriittisissä" mielipiteissä...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Yhdessäkään postauksessa ei ole viitattu keneenkään tiettyyn bloggaajaan. Ehkä sä vaan luet sattumalta jotain tiettyä blogia jossa ilmiö(t) toistuu. Mutta hyvä että säkin oot huomannut tämän mainostamisen jos heti keksit jonkun ketä tuo voisi tarkoittaa!

  VastaaPoista
 3. Mä oon kyllä ihan samaa mieltä! Sillointällöin on ok, mutta liika on jo liikaa... Ja varsinkin jos melkeen kaikki postaukset on sitä pelkkää samaa: mainosta mainoksen perään. Ja se on niin totta, että varsinkin joissain tietyissä blogeissa tuntuu siltä, että bloggaaja kirjottaa/mainostaa vain sen takia, että saa/saisi itsekkin jotain hyötyä siitä..:D

  VastaaPoista
 4. Ja vielä piti sitä sanoa, että tykkään näistä teidän "kriittisistä" mielipiteistä mitä välillä täällä näkyy!:D ASIAA.

  VastaaPoista
 5. Ihmettelin hetken mistä linkistä oikeen on kyse, mut sit selvis. AdBlock on tehokas: mulla näkyy tekstissä vaan että "Klikkailin itseni heti :hin* tarkastamaan --" eli näköjäs tuollaiset JavaScript-linkit blokkautuu automaattisesti pois. Noh, eipähän tuu vastaan ees tekstimainoksia! :)

  VastaaPoista
 6. sellanen huomio sitten vaan, että lisätkää postauksen loppuun aina huomio "* kyseessä on mainoslinkki" yms. Muuten tähdistä ei ole hyötyä:) Cava ei ainakan näin näytä tekevän, eli juttu on yhtä tyhjän kanssa:(

  VastaaPoista
 7. sellanen huomio sitten vaan, että lisätkää postauksen loppuun aina huomio "* kyseessä on mainoslinkki" yms. Muuten tähdistä ei ole hyötyä:) Cava ei ainakan näin näytä tekevän, eli juttu on yhtä tyhjän kanssa:(

  VastaaPoista
 8. Mulla ei ole mitää bloggaajien mainostusta vastaan, eikä kyse ole siitä, että se olisi mitenkään minulta pois jos he saavat rahaa kun klikkailen heidän linkkejään, mutta mutta....kun tuo piilomainonta on lain mukaan kiellettyä ja kuluttajan tulisi selvästi erottaa milloin kyseessä on mainos....

  Tällöin ei paljon Cavan tähdet auta, jollei selkeästi ole jostain nähtävissä, että tuo tähti tarkoittaa mainosta. Puhumattakaan Mungolifen "saattaa sisältää...blaablaa"- tekstistä sivupalkissa.

  Piilomainonta on mennyt joillain vielä niin tökeröksi...esim. juurikin Mungolifessä, jossa ensin näkyi, että linkit menevät suoraan tradedoublerin kautta, eikä MITÄÄN mainintaa asiasta, jossain kommenttilaatikossa sitä sitten kyseltiin, ja Anna päättikin vaihtaa kaikki linkit bit.ly muotoon "koska ne on lyhyempiä silleen" (=koska, ette näe mitä kautta ne menee?). sama se sivupalkin teksti "saattaa sisältää mainontaa..." ilmestyi vasta heti kun joku demin keskustelupalstalla harkitsi jonkun näköisen ilmoituksen tekemistä kuluttasuojaan/eettisen mainonnan johonkin (mihin ikinä näistä sitten ilmoitetaankaan). Sitä ennen moni oli ilmaissut toiveensa siitä, että olisi rehellistä kertoa milloin kyseessä on mainos, vaan eipä paljon kiinnostanut, eikä kiinnosta vieläkään..

  Melkein tekisi mieli tehdä kyseisetä aiheesta jollekin viralliselle taholle jonkinnäköinen ilmoitus, jotta asiaan saataisiin kunnon pelisäännöt, joita kaikki voisivat noudattaa...

  Siinä kun niitä mainospostauksia johonkin Nellylle (tässä olis mun Nellyn lemppareita, tässä ois taas kivoja Nellyn tuotteita, Selailin tuossa Nellyn tuotteita ja...) on joka toinen päivä, eikä mitään merkintää että kyseiset linkit ovat mainoksia, joiden kautta tilatuista tuotteista bloggaaja hyötyy rahallisesti,tuntuu se aika selkärangattomalta.

  Varsinkaan blogeja ja blogimaailmaa sen enempää seuraamattomat, sattumalta sivuille eksyvät eivät voi millään tietää kyseessä olevan mainos.

  Oma lukunsa ovat tietysti nämä postilaatikosta tipahtelevat tuotteet:D

  Ja vielä todella tärkeänä huomiona on se, että bloggaajat vetoavat siihen miten paljon blogiin menee aikaa yms. ja että eikö siitä ole ihan oikein saadakin korvausta, MUTTA kun se ei ole se pointti.

  Vaan, että rehellisesti ja selkeästi ilmoittaa kuluttajalle kyseessä olevan MAINOS! Noudattaen Suomen lainsäädäntöä.

  Eiköhän tähänkin joku tolkku pian saada, asia on nyt tuntunut olevan sen verran ihmisten huulilla ja moni odottaa juurikin sitä suoraselkäisyyttää bloggaajilta.

  Kiitoksia teidän blogista, siinä on onneksi muutakin sisältöä kun Nelly.comin uutuudet ja lukiessa ei tule vaikutelmaa vain euron kuvat silmissä kirjoittelusta :) Teillä on pysynyt kivan kohtuullisena.

  Nelliina kirjoitti aiheesta hyvin hetki sitten ja yhdyn hänen kirjoitukseensa täysin, jos tästä sepustuksesta saa jotenkin poikkeavan kuvan.

  (Niin. Ja en ole kateellinen:D)

  Syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Selatkaahan arvon lukijat blogini alas asti, siellä se tähden merkitys näkyy, kuten minulle neuvottiin taholta, joka osaa nämä mainosasiat. Tähdellä siis tosiaan on merkitystä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Cava selvennyksestä, mun mielessä sun blogissa on hyvin hoidettu nykyään tämä asia :) Vastailen muille illemmalla!

  VastaaPoista
 11. Blogeissa tulee tosi paljon väärinkäsityksiä, eikä niitä kaikkia millään ehdi korjaamaan ja siksi toivonkin tarkkasilmäisyyttä lukijoilta, että suurimmalta osalta väärinymmärryksistä selvittäisiin ns. säikähdyksellä :)

  VastaaPoista
 12. asraf: Niinpä! Ja kiitos :)

  Jose: hahhhaa, no sä et ainakaan joudu mainoksia katsomaan ;)

  Anonyymi: Joo, onhan Cavallakin se siellä alapalkissa.

  Anonyymi: huh, kirjotit ehkä meidän blogihistorian pisimmän kommentin, kiitos siitä! Melkeen poistin kommentin kyllä, koska en tykkää että kanssabloggaajia esiintyy täällä nimellä tällaisessa yhteydessä, mutta koska kirjotit ihan asiaa niin olkoon :) Piilomainonta tosiaan on ongelma blogeissa ja ongelma nimenomaan on siinä että ihmiset eivät tajua sitä. Olisi rehellistä kertoa koska kyseessä on mainos, ei bloggaaja siinä mun mielestä mitään häviä. Mulla ei ole mitään sitä vastaan että Nellyn tuotteita kehutaan vaikka päivittäin, mutta se maininta siitä mainoksesta olisi aika jees. Mä itsekin taidan postata Nellyyn liittyviä juttuja pian ja ihan vaan siitä syystä, että mä ihan oikeasti rakastuin johonkin 10 kenkäpariin :D

  Monissa blogeissa onneksi mainitaan selkeästi sillon kun tuote on blogin kautta saatu, mutta on niitäkin blogeja joissa tässäkin asiassa olisi parannettavaa.. Kaikki eivät sitä valitettavasti itsekäänn välttämättä tajua :(

  Ja kiva että tykkäät meidän blogista, hauskaa syksyä sinnekin!

  Cava: Jep, väärinkäsityksiä tulee, mutta sille ei voi mitään :(

  VastaaPoista