maanantai 22. elokuuta 2011

Reissuun? Kyllä kiitos!

J: Blogia pidemmän aikaa seuranneet ovat varmaan huomanneet, että mua ja Riikkaa vaivaa krooninen matkakuume. Matkakuume sai alkunsa noin kuusi vuotta sitten, kun päästiin ekaa kertaa kunnolla ulkomaille. Sillon oltiin äitin kanssa Kreikassa, Korfulla. Lähes koko viikon satoi, mutta matka oli aivan unohtumaton. Yksi parhaista! Kreikan matkan jälkeen on tullut matkusteltua aika paljon, ja kaikki reissut on jäänyt mieleen joko hyvällä tai huonolla tavalla..


Parhaita reissuja Korfun lisäksi ovat ehdottomasti kuukauden kielikurssi Englannissa, viime tammikuinen Nycin matka ja ihan ensimmäinen reissu ystävien kanssa Bulgarian Sunny Beachille. Parhaiten mieleen on jäänyt varmaan Ateenan reissu, jolloin meidän jatkolento Budapestista Ateenan oli lakon vuoksi peruttu, ja jouduttiin lentämään Thessalonikiin, josta matkustettiin kahdeksan tuntia bussilla Ateenaan. Sillon meinasi olla vitsit vähissä, mutta hyvin siitäkin selvittiin! Puolisentoista vuotta sitten Lontoossa ei myöskään naurattanut, kun Gatwickin kenttä suljettiin lumimyrksyn takia. Jäätiin ylimääräiseksi yöksi jumiin kaupunkiin, ilman majoitusta tietenkin.. Sekin tarina onneksi päättyi hyvin, päästiin hostelliin yöksi ja saatiin seuraavalle illalle ylikallis lento Suomeen..

Vaikka kaikki ei aina suju niin kuin elokuvissa; lennot ovat myöhässä, hotla huono, metro suljettu tai kaverusten välille tulee pientä kinaa, olen silti todella tyytyväinen, että kaikki matkat on tullut tehtyä. Oon myös onnellinen, ettei meidän perhe matkustellut sillon kun oltiin pieniä, vaan vietettiin aikaa mökillä. Lapsuuden reissuista ei kuitenkaan vanhempana olisi paljoa muistikuvia, enkä välttämättä arvostaisi matkustelua yhtä paljon kuin nykyään jos se olisi kuulunut lapsena osana elämään.


Vaikka en ole reppureissannut pitkin Aasiaa, asunut Australiassa, ollut Jenkeissä vaihdossa tai tehnyt muuta "coolia", voin olla iloinen siitä, paljonko maailmaa olen nähnyt. Olen kuitenkin tehnyt kaikki reissut omilla säästöillä, en vanhempien rahoilla. Ollaan nähty aika paljon vaivaa etsimällä halvimpia lentoja, hostelleja ja tutkimalla kohdetietoja, mutta kaikki on ollut sen arvoista. Ja kaiken lisäksi, se on hauskaa! ;)


Tämän lyhyehkön aasinsillan kautta pääsen vihdoin asiaan. Eli siis tänään kutsuu Lontoo! Mulla on vielä rahat vaihtamatta, matkalaukku pakkaamatta (tai siis en ole päättänyt, mitkä Saloon raahaamistani vaatteista päätyy mukaan), lähtöselvitys tekemättä (se on tosin aika easy, onnistuu nykyään jopa tekstarilla!:o) ja pari postaustakin piti ajastaa reissun ajaksi. Läppäri lähtee ehkä mukaan, sillä hotlassa pitäisi olla internet.. Sen toimivuudesta ei kuitenkaan koskaan tiedä. Palaillaan viimeistään lauantaina siis!

Hauskaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mukavaa matkaa! Matkustaminen kannattaa aina. Mä en ole vielä Euroopan manteretta pidemmälle koskaan ehtinyt jos ei Kanarian saaria lasketa. Vielä kyllä ehdin aivan varmasti :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa matkaa teille!!

  VastaaPoista
 3. Superhauskaa matkaa!:D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa matkaa!! Aivan ihania kuvia!!

  VastaaPoista
 5. Lontoo on kyllä ihana <3 Vuoden sisällä tullut käytyä siellä kahteen otteeseen ja en kyllä yhtään panis vastaan, jos joku mut sinne haluais viedä :)

  VastaaPoista
 6. Myöhäiset kiitokset kaikille, matka oli ihana;) Ja Lontoo varsinkin!

  VastaaPoista