torstai 24. maaliskuuta 2011

1000 Places To See Before You Die

J: Ihanat ystäväni olivat hankkineet mulle aika täydellisen synttärilahjan!


Kuten kenellekään kauemmin blogia lukeneelle ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, rakastan matkustelua. Tähän kirjaan on kerätty 1000 paikkaa, jotka pitäisi nähdä ennen kuolemaa. Selailin kirjaa jo jonkin verran ja bongailin sellaisia paikkoja, jotka olen jo nähnyt.. Enemmän tuli kuitenkin vastaan sellaisia paikkoja, jotka vielä ehdottomasti haluan nähdä!

Keräsin tämän hetken top3 listan kirjan inspiroimana.

1. Havanna, Kuuba

Olin syksyllä erittäin lähellä Kuuban matkaa.. Voitto meni kuitenkin sivusuun, ja siitä saakka olen haaveillut matkasta Havannaan. En tiedä mikä maassa kiehtoo, varmaan osittain se, ettei kovinkaan moni tutuista ole siellä käynyt.

2. Machu Picchu, Peru

Tätäkään en osaa pahemmin perustella. Kuvan maisemat kertovat kaiken tarpeellisen. Lisäksi paikan historia kiinnostaa.

3. Stonhenge, UK
Viimeinen toive taitaa olla realistisin, ainakin mun budjetilla. Englantiin olis kiva päästä taas ensi kesänä ja Stonehenge olisi ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Nyt taidan ottaa taas tuon kirjan kainaloon ja menen sänkyyn haaveilemaan kiireettömästä elämästä, jolloin voisin vain matkustella ja nähdä uusia paikkoja.
Kertokaas lukijat teidän unelmien matkakohteita! Jos vaikka mun listaan tulisi (taas) uusia kohteita!;)

12 kommenttia:

 1. Mää oon aika historiallinen matkailija, jos näin voi sanoo. Mua ei kiinnosta niinkään rantalomat ja auringossa kärvääminen. Oon erityisen kiinnostunu ming-dynastian aikasesta kiinasta ja oikeestaan kaikesta muinaiseen kiinaan liittyvästä... Eli Kiina olis mun ykkös matkakohde. Terrakotta-armeija ainaki olis nähtävä :) Oon myös myyny sieluni kirkkoarkkitehtuurille ja keski-europassa on paras tarjonta. Eli Tsekkiin... Praha on mun numero 2. Kolmas ei niinkään liity mun obsessioon historiaan, vaan enemmänki luontoon. Eli Uus-Seelanti olis sellanen paikka, jonka luonto on täysin omaa luokkaansa :)

  VastaaPoista
 2. Melkein pakko hankkia toi kirja itselle! Kiva, kun on vielä suomenkielinenkin! :)

  VastaaPoista
 3. This is a really good book, I love it.

  VastaaPoista
 4. Itse olen monet kerrat selaillut kirjaa kaupassa, mutta vielä toistaiseksi se on sinne jäänyt..

  VastaaPoista
 5. Mä haluaisin käydä ainakin Oslossa, mua siis kiinnostaa enemmän kaupunki- kuin rantalomat. Baltian kiertäminen kiinnostaa ja Itävaltaan haluisin kanssa. Luonnon takia voisin käydä Skotlannissa.

  VastaaPoista
 6. Mä sain ton kirjan joululahjaksi :D Merkkasin jo sinne taakse hakemistoon yliviivaustussilla ne paikat, missä oon käyny :)

  VastaaPoista
 7. oi tuo Peru olisi kyllä aivan ihana matka. unelma.

  VastaaPoista
 8. Pitäis varmaan ite kans innostua selailee enemmän tota mun samanlaista kirjaa, mut tuun aina vaan pahalle miellelle, ku en voi kuiteskaan mihinkään lähteä :(

  VastaaPoista
 9. Sain tuon saman kirjan joku vuosi sitten ystävältä joululahjaksi ja se on kyllä mielenkiintoinen. :) Tosin välillä tuntuu, että siinä hieman liioitellaan joidenkin paikkojen merkittävyyttä tai upeutta.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Upeita paikkoja noikin varmasti:) Uusi-Seelanti ois varmaan todella upea, sen lisään listaani:D Ja Prahaan ois helppo ja nopea lähteä myös..

  Tiramisuheidi: Kannattaa hankkia :>

  Elina: Jep <3

  Tereza Anton: Me too!

  Sinisilmä: Ehkä joskus se vielä tarttuu mukaan sieltä kaupasta.

  Velma: Skotlanti on upea, suosittelen! Oslo kuulostaa myös kivalta ja sinne lentääkin nykyään aika halvalla.

  Outi: Voisin myös merkata:D

  Ronja Rakentajantytär: Niin olisi!

  Tuisku: Toikin vaara on olemassa.. Mutta on se haaveilukin ihanaa:)

  Neiti S.: Joo, saattaa olla! Esimerkiksi ne jotkut Suomen paikat on saatu kuulostamaan paljon mielenkiintoisimmilta, mitä ne oikeasti ovat.

  VastaaPoista
 11. Nyt on kyllä aivan pakko kommentoida! HAVANNA, KUUBA! Suosittelen niin koko sydämestäni käymään siellä :) maa varasti oman sydämeni ainakin täydellisesti kun joululomalla oltiin siellä :). Aivan uskomaton paikka! :)

  VastaaPoista