tiistai 15. helmikuuta 2011

Vuokatti

J: Nyt vähän juttua siitä Vuokatti reissusta, kuten lupailin.. Olin siis liikunnan sivuaine ryhmän kanssa Vuokattissa hiihto- ja laskettelukurssilla. Lähdettiin ajelemaan bussilla sinne keskiviikkona puolen yön aikaa ja perillä oltiin aamulla ennen kymmentä. Torstaina oli siis hieman väsynyttä porukkaa liikenteessä, kun ei siellä bussissa oikein saanut nukuttua kunnolla. Mä kyllä sain aika hyvin unta, kun leiriydyin siihen bussin lattialle.. Kokemus sekin! Torstaina oli ohjelmassa voiteludemo, kolme tuntia perinteistä hiihtoa ja yksi luento. Illalla vähän eksyttiin kauppareissulla ja reippailtiin vielä ylimääräinen tunti ulkona pakkasessa, joten illalla nukkumatti tuli aika nopeasti..


Perjantaina oli aamupäivästä taas hiihtoa, tällä kertaa luistulyyliä. Iltapäivällä päästiin vihdoin rinteeseen. Olin kolmatta kertaa koskaan laskettelemassa, joten vähän jännitti! Opettaja oli kuitenkin ihan paras ja taisin vähän innostua laskettelusta.. Illalla oli saunailta, joka eräiden kohdalla hieman venähti :D Olin takaisin omassa huoneessa siinä hieman ennen kuutta aamulla ja herätys lauantaina oli kasilta..

Lauantaina oli heti aamusta vuorossa hiihtoretki.. Ladulla oli lauma erittäin pirteitä opiskelijoita ja vauhti oli sen mukaista! Tehtiin yhteensä joku 14km lenkki, pysähdyttiin puolessa välissä pienelle tilalle kahville. Hiihtolenkki oli aivan mahtava kokemus, maisemat oli niin siistit, eikä kylmä ilma ja väsymys lannistanut (mua ainakaan!). Iltapäivällä suunnattiin taas rinteeseen jäätymään. Illalla piti mennä ajoissa nukkumaan ja nukkua univelkoja pois, mutta juoruiltiin kämpillä johonkin kolmeen saakka..Sunnuntaina oltiinkin sitten melkeen koko päivä rinteessä. Aamulla oli vielä opetusta ja iltapäivällä saatiin laskea itsekseen. Osa meni laudalla, mutta mä nynnyilin ja pysyttelin suksilla.
Bussi Raumalle starttasi siinä puoli kuuden aikoihin ja kotona oltiin tosiaan puoli kolmen aikoihin. Oli aika rankka reissu, mutta aivan parasta! Voisin koska vaan lähteä uudestaan!


Osa kuvista on mun omia, osa on kaverini Marian ottamia. En nyt viitsi laittaa tänne kauheasti sellaisia kuvia, joista saattaisi tunnistaa jengiä, sillä en jaksa alkaa kyselemään keltään puolitutuilta, haluavatko he naamaansa tänne blogiin!

Tuli tuolla reissussa todettua, että kyllä se kotimaan matkailukin kannattaa. Maisemat oli aivan upeat, ihan erilaiset kun täällä "etelässä". Eli siis kotimaan matkailu kunniaan, nyt kaikki varaamaan laskettelu- tai hiihtoreissua jonnekin pohjoiseen!

Löytyykö lukijoista paljon hiihtäjiä tai laskettelijoita?

9 kommenttia:

 1. Aaa, siistii! Varmaan ollu tosi kivaa teillä! Joo, tosiaan ensin meinasin kirjottaa tähän kauheen tarinan mun hiihtämis ja laskettelu taidoista...

  Mut sit muistin et eihän mulla niitä taitoja ole.:D

  VastaaPoista
 2. Mun piti lähteä ylihuomenna lautailemaan Ylläkselle, mutta töiden takia reissu peruuntui. Sun kuvia katsellessa iski kaipuu.. Mutta kivoja kuvia siis :D

  VastaaPoista
 3. Millä kameralla nää on otettu? :)

  VastaaPoista
 4. Voisiko se toinen teistä kuka opiskelee sosiaalipolitiikkaa, tehdä postauksen viime kevään hakemisestaan sinne? :) Lukutekniikoita yms yms yms yleistä. Oisin kiiiiitollinen.

  VastaaPoista
 5. vaau hienoja kuvia! :) laskettelu on ihan parasta :> tuli tosta bussin lattialla nukkumisesta mieleen, että mäkin oon kokenu saman ko mentiin täältä salosta itävaltaan alpeille asti bussilla :-D

  VastaaPoista
 6. Hei sinä anonyymi joka kysyit tosta sosiaalipolitiikasta, paha tehdä postausta viime kevään hakemisesta kun hain jo 2009 ;) Mutta siis täällä http://kaksiyhdenhinnalla.blogspot.com/2010/01/sospol-sospol-sospol.html on jotain juttua hakemisesta jne, uutta postausta en ehkä jaksa kirjottaa.. Mä oon huono antamaan mitään vinkkejä mistään lukutekniikoista tms, koska mun mielestä ne on tosi riippuvaisia henkilöstä ja toiselle sopii erilainen tekniikka kun toiselle. Itse taisin lukea kirjan 3-4 kertaa kokonaan, lisäksi kertailin tosi paljon, se on tärkeää. Taisi joku sanoa lukeneensa kirjan jopa yli 10 kertaa, mulle sellaisesta ei olisi ollut mitään hyötyä, sillon se lukeminen ois ehkä ollut vähän "haukionkalahaukionkala" -jankkaamista. Kirjoitin muistiinpanoja joita myös kertailin ja kirjoitin ns. lunttilappuja joita kiinnitin mm. jääkaapin oveen (ja vikalla viikolla niitä taisi olla jo vessassakin). Tärkeää hakemisessa on se motivaatio, pitää olla varma että haluaa opiskelemaan! Mä ainakin päätin heti että mähän pääsen sinne, ja niin pääsinkin.

  VastaaPoista
 7. asraf: Oli todellakin kivaa :> Haha, hiihtää voi onneksi ilman taitojakin:D

  Ence: Voi harmi:/ Ehkä pääset sitten joku toinen kerta.

  Anonyymi: Mun oma on Olympuksen SP-565UZ ja kaverilla oli Nikonin D3000 ja 3.1 megapixelin Canon ixus :D aika erintasoisia kameroita siis.. En osaa sanoa millä niistä mikäkin on otettu:)

  Anonyymi: Riikka vastasikin jo alempana..

  Milla: Oho, se on vähän pidempi matka vielä:D Lattia olisi ollut ihan täydellinen nukkumapaikka jos olisi ollut makuupussi:D Ilman sitä oli vähän kylmä..

  VastaaPoista