keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kaksosten päivä 2.2.

J: Saatiin tänään iltapäivällä hauska kommentti eräältä lukijalta:

"Jenniemi sanoi...

Hyvää kaksostenpäivää!"

2.2 on kaksostenpäivä ja se siis selvisi mulle vasta tänään. Pikainen googlettaminen kertoi, että päivää juhlittiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Päivällä halutaan tämän uutisen mukaan korostaa, että kaksosuus on sisarussuhde, jossa sisarukset ovat toisillee erityisen läheisiä, mutta eivät kuitenkaan toistensa klooneja. Asiaa! Välillä tuntuu, että ihmiset pitävät meitä helposti "samana henkilönä" ja ärsyttää kun meistä puhutaan monikossa. Asiat on tietty muuttuneet viime aikoina, koska ei enää asuta samalla paikkakunnalla, käydä samaa koulua tai pelata koripalloa samassa joukkueessa.


Muistan ne tuhannet kerrat, kun joku on kysynyt multa, esimerkiksi että: "oletteko te tulossa lauantaina?" Mitäs siihen sitten vastaisi? "kiva kun teitittelet minua!" Oon myös huomannut, että jos esimerkiksi toinen meistä riitelee jonkun ihmisen kanssa, vedetään toinenkin siihen helposti mukaan. Eihän meillä mitään omia mielipiteitä saa olla, vaan ollaan kaikessa aina samaa mieltä!;) Herätys ihmiset, ollaan ihan omia persoonia, vaikka satutaankin hieman ulkoisesti muistuttamaan toisiamme! Eikä me itseasiassa enää muistuteta toisiamme niin paljon kun vaikka lapsena.. Sillon oltiin ihan oikeasti samannäköisiä, varsinkin kun äiti puki meidät samanlaisiin vaatteisiin!


Itse henkilökohtaisesti olen aina ollut sitä mieltä, että kaksosuus on luultavasti paras asia mitä mulle on elämäni aikana tapahtunut tai tulee koskaan tapahtumaan. On niin siistiä, kun oma sisko on samalla paras kaveri, tai jopa enemmänkin. Siksi kestän ne kaikki kysymykset, katseet ja ihmettelyt, joita ollaan saatu osaksemme. Ja onhan se ihan kivaa nähdä välillä ihmisten ilmeet kun he huomaavat, että meitä onkin "kaksi".

Meidän välissä on tällä hetkellä yli sata kilometriä, joten ei pystytty viettämään tätä juhlapäivää yhdessä. Sen sijaan juhlin yksin juomalla ompputeetä ja syömällä suklaata!:)


Hauskaa kaksosten päivää kaikille kaksosille! (ja miksei muillekin)

12 kommenttia:

 1. Mut hei, mäkin syön suklaata! Hyvä tuuri!

  VastaaPoista
 2. mukavaa kaksostenpäivää teille!!

  VastaaPoista
 3. Ekaa kertaa kun luin tätä blogia en edes tajunnut että olette kaksosia, se selvisikin vasta myöhemmin kun luin jostain postauksesta että olette siskoja. (:

  VastaaPoista
 4. hei ihana blogi teillä ja tosiaan hyvää kaksosten päivää!;) olipa muuten kiva huomata että ootte käyny nycissä ja ihan innoissani selailin niitä postauksia! Arvatkaa vaan kuinka paljon mun matkakuume nyt paheni??! :D

  VastaaPoista
 5. heh, hyvää kaksospäivää!:) pakko tunnustaa että oon oikeasti aika kateellinen teille! olis ihanaa ku olis sisko, joka on samanikänen ja samalla paras kaveri ja jonka kanssa pystyy jakamaan ihan täysin kaiken. vaikka monillahan on tosi läheisiä kaverisuhteita, niin en usko et ystävät vois koskaan olla niin läheisiä.:D olis ihanaa ku toinen tietäis kaiken eikä ikinä tarvis selitellä miksi!:)

  VastaaPoista
 6. Hyvää kaksostenpäivää teille molemmille!

  VastaaPoista
 7. heeeei hyvää kaksostenpäivää! ;)
  musta on hauska seurata sellasia ihan pieniä kaksoslapsia, kun monesti ne tosiaankin puetaan ihan samanlaisiin vaatteisiin ja hiukset leikataan identtisesti jne :D

  VastaaPoista
 8. millasissa asioissa te ootte samanlaisia?

  VastaaPoista
 9. Riikka: Haha, vähän hyvä:D

  Anonyymi: Kiitos:)

  Anonyymi: Joo et oo ainoa, kenelle on käynyt tolleen:)

  Nelly: Kiitos paljon! Ja ollaan erittäin pahoillamme, jos ollaan aiheutettu jollekin matkakuumetta.. Itsekin siitä kärsitään aika usein;)

  asraf: Kiitos :) En myös usko, että kovinkaan monet kaverit on koskaan yhtä läheisiä kun me ollaan! Ainakaan koko elämäänsä.

  Reetta: Paljon kiitoksia!

  Petra: Kiitti:) Kaikki kaksoslapset on aina ihan ylisöpöjä!

  Anonyymi: Tohon on aika hankala vastata:) Ainakin meillä on aika samanlainen maku vaatteiden, ruuan, musiikin, tv-ohjelmien tms suhteen. Lisäksi meillä on samanlaisia "eleitä".. Esimerkiksi istutaan aika usein samalla tavalla.. Huomasin sen viimeksi lentokoneessa:D Ja kai luonteestakin löytyy yhtäläisyyksiä, ollaan esimerkiksi aika itsepäisiä molemmat. Paha alkaa analysoimaan itse!

  VastaaPoista
 10. mä ja mun kaksoissisko ollaan kyl lähes täysin samanlaisia! eri miesmaku onneks on :-D meitä erottaa nykyään semmoset 350km mutta joka päivä ollaan yhteydes. toiselle on helppo ostaa lahjaa ku miettii vaan, mitä itse haluis :) kaksoissisko on kyl yks parhaimmista asioista mitä voi olla! läheisempi kuin kukaan ystävistä.

  VastaaPoista
 11. Lollo: Haha, meilläkin on onneksi erilainen miesmaku! :D Ja tosiaan lahjojen ostaminen toiselle on aina helppoa.
  350km, ei varmaan kiva :/ Onneksi nykyään on helppo pitää yhteyttä toiselle puolelle Suomeakin.. (Ja maailmaa)

  VastaaPoista