tiistai 8. helmikuuta 2011

Hyvä ruoka, parempi mieli

J: Ajattelin pitkästä aikaa jakaa vähän ruokajuttuja kanssanne. Olen joskus saattanut mainita, että oon aika laiska kokkaamaan. Pidän kyllä ruuasta (kukapa ei pitäisi), mutta en jaksa koskaan tehdä itselleni mitään.. Pari viikkoa sitten havaihduin siihen, että oon elänyt melkeen koko tammikuun ruisleivällä, kananmunilla, nuudeleilla ja ompuilla.. Niin ja herkuilla! Yliopistollakaan en ole pahemmin käynyt syömässä, kun tunteja on ollut niin vähän päivisin. Ruokaostokset sujuu nykyisin liian rutiinilla, enkä koskaan osta oikeastaan mitään "ylimääräistä" noiden yllämainittujen lisäksi, joten ruokavalio oli aika yksipuolista.. Nyt olen kuitenkin päättänyt hieman panostaa syömiseeni, vaikka se tarkoittaakin suurempia kauppalaskuja!

Eilen tein lounaaksi todella helpon ja hyvän (ja runsasproteiinisen) salaatin. Salaattia, herneitä, kurkkua, tonnikalaa ja rasvatonta raejuustoa. Lisäksi lasi maitoa + pala ruisleipää, niin hyvin jaksoi treeneissä!


Iltapalaksi söin maitorahkaa ja mustaherukoita. Oon ennen lähinnä naureskellut kun kaikki hehkuttaa tota Ehrmannin rahkaa, mutta se on oikeesti aika hyvää! Ihan sellasenaan ei välttämättä mulle uppoisi, mutta todella loistavaa just vaikka jonkun marjojen kanssa. Ananaksen kanssa on kuulemma myös hyvää, itse en ole testannut vielä.

Mun ei siis todellakaan ole tarkoitus laihduttaa, vaan vähän monipuolistaa omia ruokailutottumuksia ja löytää uusia uusia ruokia! Samalla yritän päästä eroon jatkuvasta leivän syömisestä. Vaikka ruisleipä on hyvää ja terveellistä, se alkaa vähän tökkiä kun syö joku 6-8 palaa päivässä! Eikä siihen päälle laitettava juusto ole välttämättä niin terveellistä ja kaikenlisäksi aika kallista..

Oon vähän miettinyt, että voisin alkaa pitää ruokapäiväkirjaa. Edes jonkin aikaa.. (Eli mut tuntien jaksan tehdä sitä päivän tai pari..) Kiinnostaako teitä ruokajutut, eli lukeeko joku jos laitan niitä tänne? Niin ja hei, jos jollain on hyviä vinkkejä sellaisista ruuista, jotka ovat suht helppoja ja halpoja ja sopii yksineläjille, niin otan innolla vastaan! Siis jotain vähän erilaisia.. Perus makaroonilaatikot, jauheliha- tai kanakastikkeet ei oikein nappaa!:)

3 kommenttia:

  1. Ruokajutut kiinnostaa:> Mä oon nykyään kans niin hemmetin laiska laittamaan ruokaa, nytkin puuroa teen lounaaksi, kun ei jaksa lähteä yliopistolle:F

    VastaaPoista
  2. Sirpale: Kiva jos edes yhtä kiinnostaa;D

    VastaaPoista
  3. ruokavinkki: pakastekeitot, esim. kasvissosekeitto on hyvää

    VastaaPoista