maanantai 15. marraskuuta 2010

Voittajat tekee, häviäjät puheen hoitaa

J: Mun on jo jonkin aikaa pitänyt kertoa kaikkista rakkaimmasta harrastuksestani, koripallosta. Riikka on joskus aikaisemmin kirjoitellut samasta aiheesta, mutta sen jälkeen on tullut uusia lukijoita lisää aika reippaasti. Mun tulee aika usein mainittua treeneistä ja peleistä ja koris on kuitenkin aika iso osa elämää, joten senkin takia haluan kirjoittaa tästä aiheesta. Jos ei kiinnosta, niin tervetuloa takaisin huomenna!

Oon pelannut koripalloa kolmannesta luokasta saakka ja viime vuoden pidin taukoa. Tänä vuonna oli taas kova hinku koriskentille, jotin otin yhteyttä Raumalaiseen joukkueeseen ja kaksien treenien jälkeen olin jo ekassa pelissä mukana.

Photobucket
Photobucket

Kaaro on nyt neljäs joukkue, jossa pelaan. Alotin ihan junnuna Salpassa, josta siirryin pelaajien puutteen ja tasokkaamman valmennuksen perässä Salon Vilppaaseen. Vilppaassa tuli pelattua yhteensä seitsemän kautta jos oikein laskin.. B-junnuina selvittiin SM-sarjaan ja naisissa noustiin yhdeksi kaudeksi valtakunnalliseen ykköseen, eli toiseksi ylimpään mahdolliseen sarjaan. En ole koskaan kuitenkaan unelmoinut mistään huippusarjoista tai sijoituksista, se pelaaminen ja kaverit on aina ollut ykkösjuttu. Oon kuitenkin aina ollut hullu treenaamaan ja parhaimmillaan pelasin kolmessa eri sarjassa yhtäaikaa!

Photobucket

Lukion jälkeen pelasin vielä yhden kauden Vilppaassa, mutta Turkuun muutto tiesi myös uutta joukkuetta. Tietty olisin voinut kulkea vielä Saloon treenaamaan, mutta jotenkin se ei sillon innostanut. Elämässä oli silloin paljon muutakin kuin koris, enkä enää jaksanut treenata neljä/viisi kertaa viikossa. Mentiin sitten muutaman kaverin kanssa Lieto-Korikseen ja se oli kieltämättä yksi hauskimmista kausista! Pelattiin naisten alinta sarjaa ja silti hävittiin melkein kaikki pelit, vaikkei meillä oikeastaan ollut edes mikään huono joukkue. Pelit ei vaan sujunut, osana siihen vaikutti se, ettei meillä ollut valmentajaa, eikä treeneissä aina ollut tarpeeksi ihmisiä, jotta olisi voinut harjoitella kunnolla. Aina oli kuitenkin hauskaa niin treeneissä kun peleissäkin, ja se oli pääasia!

Photobucket
Photobucket
Liedon joukkue kuitenkin hajosi sen vuoden jälkeen, koska monet tytöistä lähti muualle opiskelemaan. Itsekin muutin tänne Raumalle ja pidin välivuoden pelaamisesta. Ja nyt palataankin tähän kauteen.. Pelaan siis Kaaron Roimassa, älkää kysykö mistä toi nimi tulee!:D Pelataan läntisen alueen alinta naisten sarjaa ja tähän mennessä ollaan hävitty kaikki neljä peliä. Joukkue koostuu mua nuoremmista tytöistä, mutta ei siellä kentällä tuu niin mietittyä toisten ikiä.. Välillä on toki outoa, kun siellä treeneissä ei ole Riikkaa ja niitä samoja kavereita, kenen kanssa olen tottunut pelaamaan melkein koko ikäni.. Oon aika hidas tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta uskon, että uusienkin joukkuekavereiden kanssa alkaa pian juttu kulkea ja pääsee siihen samaan "fiilikseen" kun aiemmissa joukkueissa.

Photobucket
Photobucket

Parasta koriksessa on pelin nopea tempo. Ensiksi ollaan toisessa päässä ja muutaman sekunnin päästä jo toisessa. Pelissä voi tapahtua melkeen mitä tahansa, välillä mikään heitto ei uppoa ja välillä kaikki ihmeellisimmätkin yrityksen menee sisään. Sen lisäksi että korista on kiva pelata, sitä on myös mielenkiintoista seurata. Koko ajan tapahtuu jotain ja koreja tulee paljon. Sopii siis kaikille malttamattomille, kuten mulle. :D En koskaan jaksa seurata esimerkiksi futista, kun maaleja tulee niin vähän. Kaiken lisäksi varsinkin Salossa on miesten sm-sarja peleissä ihan mahtava meininki. Kannattaa käydä joskus katsomassa edes yksi peli, jos vaan tulee mahdollisuus!

Photobucket
Koris on myös ihan mahtava kuntoilumuoto. Pelissä on paljon nopeita liikkeitä ja hyppyjä, jotka vahvistavat lihaksia ja luustoa, kunto kasvaa pallon perässä juostessa ja mikä parasta, kaikki huolet ja murheet häviää hetkeksi siellä kentällä! Itselle ainakin treenit ovat tuoneet ihanaa vaihtelua tähän kiireiseen syksyyn. Siellä kentällä unohtaa hetkeksi tulevat tentit ja deadlinet ja treenien jälkeen on taas energiaa jatkaa kouluhommia.

Huh, sellainen tarina. Toivottavasti joku edes jaksoi lukea, tai katsoa edes kuvat;) Kuvat on tämän kauden peleistä, osan on ottanut Riikka ja osan kaverini Maria.

Nyt haluan tietää, että onko siellä ruutujen toisella puolella koripalloilijoita, ex-pelaajia tai muita korisfaneja? Lisäksi olisi mielenkiintoista kuulla, jos jollain on hyviä/huonoja muistoja kyseistä lajista vaikka kouluajoilta!

12 kommenttia:

 1. harrastan korista parhaillaan salon vilppaassa :)

  VastaaPoista
 2. anonyymi: eli saatan tuntea sut! paljasta itsesi;)

  VastaaPoista
 3. Oi, koripallo<3 Oon pelannut myös kolmasluokkalaisesta asti korista kotikunnan pikkujoukkueessa läntisellä alueella, aina oman ikäluokan alimmassa divarissa :) Koriksessa oli parasta ne ihanat turnausreissut ympäri Suomea ja muutama reissu tehtiin myös Ruotsin puolelle. Lisäksi kaverit ja se joukkuehenki, oi niitä muistoja!

  Mun korisura vaan valitettavasti loppui vähän yli 4 vuotta sitten, kun pääsin keväällä ylioppilaaksi ja syksyllä muutin Tampereelle koulun perässä. Onhan täällä Tampereella noita joukkueita, mutta kun... ei missään niistä joukkueista ollut mun ihania kavereita nja sitä me-henkeä jne. Tiedät varmaan mitä tarkoitan :) En sitten ikinä ole vieläkään hakeutunut täällä edes kokeilemaan reenaamista missään joukkueessa, vaan olen kiltisti opetellut käyttämään viereisen liikuntakeskuksen palveluja :)

  PS. meidän joukkue pelasi ainakin aikoinaan Vilpasta, Lietoa ja Kaaroa vastaan :)

  VastaaPoista
 4. haahaa, en paljasta!;)

  VastaaPoista
 5. Heheee.. oot numero 21 ;) mäki olin viime vuonna, mut tänä vuonna oon 10 (koska se 10 on M-kokonen ja 21 S-kokonen) meillä on ihan sika pienet peliasut, ku sillon ku ne on hankittu ni oli vaan pieniä pelaajia.. käytän nykyään peleissäki ihan omia punasia shortseja ku ne pelishortsit näyttää mulla ihan pyöräily shortseilta :DD

  VastaaPoista
 6. Ite en henkilökohtsesti pidä kauheasti koripallosta (paitsi jos pelataan kavereiden kanssa), vaikka itekki sitä on tullu harrastettua ainaki vuos jollei parikin, mutta tää postaus oli kauheen innostava ja hetken aikaa teki mieli itekki päästä pelamaan...!!:D Kyl huomaa et sulle ainakin toi koris on intohimo!:)

  VastaaPoista
 7. Mä oon pelannu korista viimeksi peruskoulun liikkatunneilla eli joskus selvästi yli 10 vuotta sitten. Ei oo mun laji, kun se pallo on sellanen ärsyttävä ja mä en osu koriin ja muutenkin tyhmä peli. Tää sun teksti saa koko lajin kuulostamaan paljon kivemmalta. :D

  VastaaPoista
 8. Mä pelasin koripalloa kanssa säännöllisesti noin 6 vuotta, eli alotin tokalla luokalla ja lopetin kaheksannella. En vaan enää kestäny niitä joukkuekavereita, jotka puhu pahaa seläntakana ilman mitään syytä jne.. Siihen se sitten jäi. Mylhemmin on vähän harmittanu että lopetin, mutta toisaalta hyvä. :)

  VastaaPoista
 9. Martta: Eli me ollaan saatettu pelaa vastakkain joskus, siistiä:D
  Ymmärrän todellakin, mitä tarkoitat tuolla me-hengen puuttumisella. Ns. "valmiiseen" joukkueeseen on tosi hankala mennä uutena ja kestää, että tutustuu taas niihin toisiin ja osaa ottaa sen joukkueen omaksi. Koriksen pelaaminen on kuitenkin sen arvoista, että otin riskin ja menin ihan vieraiden kanssa pelaamaan:) Kannattaa vaan mennä mukaan jos vähänkin mieli tekee, mä en ole ainakaan katunut hetkeäkään!

  Anonyymi: HÖH:D Paljasta edes missä jengissä pelaat.. Samassa kun Riikka?

  Tuisku: Haha, pyöräilyshortseilla ei olis välttämättä kiva pelata:D

  asraf: No pelaamaan vaan sitten! Jos oon oikein ymmärtänyt, oot Salosta.. Vilppaan kolmosdivari jengiin vaan Riikan kanssa;)

  Velma: Ihana kommentti:D Oon kans kuullut tosi monelta negatiivisia juttuja liittyen liikuntatuntien korikseen ja haluun sit joskus opena varmistaa, ettei mun oppilaille ainakaan jää huonoja kokemuksia koriksesta:)

  Riikka: Eikä, tosi tyhmä joukkue sulla ollut:/ Ymmärrän kyllä, jos tollasen jälkeen ei enää pelaaminen kiinnosta. Joukkuehenki on kuitenkin niin tärkeä juttu koriksessa.

  VastaaPoista
 10. Hei anonyymi kuka olet, paljasta itsesi :D ei oo reiluuuu...

  VastaaPoista
 11. todellakin jaksoi lukea! lisää tämmösiä postauksia!:)
  t. koripalloilija

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Voisin kirjotella joka päivä aihesta;)

  VastaaPoista