keskiviikko 17. marraskuuta 2010

tavoitteena valkoiset hampaat

R: Mä kirjoittelin aikoja sitten siitä miten tilasin kokeiluun Chrest Whitestrips White Vivid hampaidenvalkaisuliuskoja IsoSmilestä. Liuskat on jo aikoja sitten käytetty loppuun, vähän on vaan unohtunut kirjoitella niistä lisää! Käytin niitä sillon muuton aikoihin, sillon oli niin paljon kaikkea muutakin että se on ehkä suurin syy siihen että unohdin asiasta raportoida.

Photobucket

Mutta asiaan. Tilasin siis ton kaikista halvimman paketin, jossa on liuskat 10 päivälle, eli yhteensä 20 liuskaa, hintaa paketille tuli 37 euroa ja se sisältää postikulut. Ala- ja ylähampaisiin on erilliset liuskat ja niitä käytettiin muistaakseni 30 minuuttia päivässä. Aika helppo siis, yleensä aina iltaisin laitoin ne, ei niitä edes huomannut kun katsoi samalla telkkaria tai oli koneella. Tarkoitus olisi ilmeisesti käyttää kaikki liuskat kymmenenä peräkkäisenä päivänä, mutta mulla taisi tulla joitain välipäiviä, en sitten tiedä vaikuttiko se lopputulokseen. Harmittaa etten tajunnut ottaa sillon mitään ennen ja jälkeen kuvia, niistä näkisi varmaan aika hyvin lopputuloksen.

Photobucket

Mä en oikeen osaa sanoa miten paljon noi hampaita valkaisi, jonkin verran kuitenkin. Mielestäni huomasin jo parin päivän päästä eroa, mutta sitten silmä tottui valkoisempiin hampaisiin ja aloin kuvitella etteivät ne vaikutaneet oikeen mitenkään. Kyllä ne kuitenkin taisivat vaikuttaa, sillä monet huomattivat valkoisemmista hampaista, jee! Ei mun hampaat edes olleet mitkään kamalan tummat, vähän pepsi maxin ja teen juonnista tummuneet. Nyt tämän kokeilun jälkeen (ja sen aikana) olen yrittänyt lopettaa pepsi maxin juonnin lähes kokonaan ja aika hyvin olen siinä onnistunutkin. Sillon tällöin tulee edelleen pepsiä juotua, mutta olen yrittänyt siirtyä vichyyn.

Photobucket
En nyt vieläkään ole ihan tyytyväinen hampaiden väriin, joten ostin ihan huvikseni testiin pepsodentin valkaisevan hammastahnan. En uskonut että se hirveästi vaikuttaisi, mutta yllätyin kyllä positiivisesti! Hampaat on selkeästi valkoisemmat jo yhden pesun jälkeen. Tosi positiivinen yllätys siis, varsinkin kun hintaa oli vaan se reilut 3 euroa. Tämä toimii kyllä perus hammastahnan tavoin, hampaat näyttää kiiltävän valkoisilta siihen asti että syö jotain, sitten se kivan valkoinen kiilto vähän häviää.. Mutta silti, kuten sanoin, positiivinen yllätys. En kyllä tiedä miten tällainen hammastahna toimisi pahemmin tummentuneissa hampaissa.

Millaisia kokemuksia muilla on hampaiden valkaisusta?

10 kommenttia:

 1. Mulla on testissä sellainen valkaiseva hammastahna (ROCS-merkkinen, joka on aika uusi juttu). Se oli kanssa positiivinen yllätys, vaikka ei olekaan saanut mun hampaita niin valkoisiksi kuin haluaisin.

  VastaaPoista
 2. toi pepsodentin hammastahnahan toimii mun käsittääkseni siten, että se luo hampaiden pinnalle sinertävän kalvon, jolloin sininen keltaisen vastavärinä luo vaikutelman valkoisemmista hampaista. Se ei siis varsinaisesti valkaise hampaita, ja siksi valkoisempi vaikutelma myös katoaa päivän mittaan ja juuri esim. syödessä.
  Apteekista saatava youtuelin hammastahna oikeasti jonkin verran auttaa saamaan valkoisemmat hampaat ja ainakin estämään niitä tummumasta enempää, tuubin hinta on se noin 7 euroa eli ei kovin paha kun hammstahna kuitenkin kestää reilun kuukauden ellei kahtakin sen kokoinen tuubi.

  VastaaPoista
 3. Mä tilasin kanssa eilen tota samaasarjaa olevan, mut vaan sen professional effectisin! Odotukset on korkeella :D

  Mun on aina pitäny testaa myös tota hammastahnaa mut aina oon päätyny johki peruspepsodenttii. Toihan kuitenki toimii vaan samallalailla kun hopeeshampoo hiuksessa.

  VastaaPoista
 4. Velma: Ok, paljon se maksoi ja saako ihan kaupasta? Voisi ehkä joskus sellastakin testata..

  Anonyymi: Hei kiitti paljon kommentista, mä mietinkin että hammastahnassa on pakko olla joku tollanen idea, nyt selvis sekin ;) Toi youtuel on merkkinä tuttu, mutta en ole testannut, ehkä pitää sitä testata joskus!

  Klara: Se voi olla tehokkaampi kyllä kun toi vivid! Ja nyt selvisikin miten toi pepsodent toimii.. Mutta onhan sekin parempi että hampaat näyttää valkoisilta edes vähän aikaa :D

  VastaaPoista
 5. Jos haluat oikeasti vaaleammat hampaat AINOA oikea ja turvallinen keino on suuhygienistin tekemä valkaisu, jossa itse hammasluuta valkaistaan turvallisesti.

  Tuossa pepsodentin tahnassa puolestaan on ideana sen värjäävyys. Tahna värjää hampaan pinnan väliaikaisesti siniseksi, jolloin keltaisuus luonnollisesti vähenee hetkellisesti. Tämä on verrattavissa vesiväreillä hampaiden maalailuun !

  Ylipäätään suurin osa marketeissa myytävistä valkaisevasti tahnoista on aivan liian kovia kiilteelle. Niiden valkaiseva teho perustuu korkeaan hankaavuusarvoon ja näin ollen tahna käytännössä raapii kiillettä vähän kerrallaan pois.

  Valkaisevista hammastahnoista voin suositella lämpimästi emmelleä, sen teho perustuu papaiinientsyymiin, ei hankaavuuteen. Tällöin tahna pureutuu VÄRJÄYMIEN proteiinirakenteisiin rikkoen niitä, ei kallis arvoista kiillettä.

  Tiivistettynä: jos halaut hampaistasi oikeasti valkoiset, ainut keino on turvautua ammattilaiseen.

  Muutoin saat pitkällä aikavälillä vain vihlovat, eroosioista kärsivät ja helposti karioituvat hampaat.

  Hampaiden lisäksi on myös hyvä muistaa limakalvot, joille ainetta väkisinkin joutuu. Suun limakalvot uusiutuvat todella nopeasti ja ovat näin ollen hyviä paikkoja ei-halutuille muutoksille ja syövän esiasteille.

  Anteeksi saarna !

  t. hammaslääkäriopiskelija

  VastaaPoista
 6. Urpu: No ei toi mun mielestä saarna ollut, vaan faktaa. Kiitos siis tiedoista! Mulla ei kyllä oo aikomusta mennä ammattilaiselle hampaita valkaisemaan, sen verran kallista puuhaa se on ymmärtääkseni? Varsinkin kun tällä hetkellä hampaat kuitenkin on melko hyvän väriset.. Vihlonnasta en onneksi oo koskaan kärsinyt, vaikka jotkut sanoo että noiden whitestripsien kanssa saattaa vihloa helposti.. Tosta emmellestä oonkin joskus kuullut, saako sitä apteekista vai..? Jos oikeen tuleva hammaslääkäri sitä suosittelee niin voisi testata ;)

  VastaaPoista
 7. Noi liuskat on kyllä mahtavia, toimii!:)

  VastaaPoista
 8. Mielestäni kyseinen hammastahna on aivan surkea, ei valkaise yhtään, jättää pahanhajuisen hengityksen plus sotkee lavuaarin!!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Toimii varmaan aika yksilöllisesti, mulla ainakin kirkastaa selkeästi hampaiden valkoista väriä pesun jälkeen! Ja kyllä se lavuaari on aika helppo pesun jälkeen putsata :D Ja pahanhajuinen hengitys? En ole huomannut..

  VastaaPoista