maanantai 1. marraskuuta 2010

matkustan ympäri maailmaa..

R: Näin aikoja sitten täällä kivan matkalistauksen, ja ajattelin toteuttaa sen nyt kerrankin kun on aikaa. Kärsin tällä hetkellä ihan kamalasta matkakuumeesta ja tykkään selata vanhoja matkakuvia, joten tämä sopi mulle ihan loistavasti!  Kaikki kuvat on siis mun arkistoista, ja en osannut valita joka kohtaan vaan yhtä kuvaa..

1. Listaan kaikki maat jossa olen vieraillut, aakkosjärjestyksessä


2. Välilaskumaita ei lasketa


3. Valitsen jokaisen maan alle jonkun sitä kuvaavan kuvan


4. Kirjoitan kuvien alle jotain, mitä kyseisestä maasta muistan


Bulgaria

Photobucket
Photobucket

Bulgariassa olen käynyt kaksi kertaa kaveriporukalla, ekalla kerralla oltiin Sunny Beachilla ja tokalle Kultahietikolla. Molemmat oli aika turistirysiä, mutta täydellisiä siihen mitä varten me sinne mentiin, nimittäin hauskanpitoon, shoppailuun ja auringonottoon. Käytiin myös molemmilla kerroilla vähän isommissa kaupungeissa, Burgasissa ja Varnassa shoppailemassa. Halpaa Bulgariassa ainakin oli, muistan että ainakin toisella reissulla piti vaihtaa suomessa rahat takaisin euroiksi kun en saanut koko matkabudjettia käytettyä, historiallista.

Englanti

Photobucket
Photobucket

Englannissa olin ekaa kertaa kolme vuotta sitten kun olin sellaisella kielikurssilla. Asuin kuukauden pienessä kaupungissa nimeltä Kendal, tehtiin sieltä reissuja mm. Lake Districtille, Manchesteriin, Yorkiin ja moniin pikku kyliin. Ihastuin sillon heti Englantiin ja siihen kulttuuriin! Sen jälkeen olen ollut kaksi kertaa Lontoossa, nyt haaveilen Manchesterin matkasta, voisi samalla käydä Kendalissa uudelleen.

Espanja

Photobucket
Photobucket

Barcelonassa olin Jannen kanssa viime kesänä, ihana kaupunki! Mieleen jäi hyvin se lämpö, hyvät shoppailumahdollisuudet, toimiva julkinen liikenne ja Tibidabo. Barcelonaan haluan ehdottomasti uudelleen pian, niin paljon jäi vielä näkemättä..


Italia

Photobucket
Photobucket

Italiassa olen käynyt reilun vuoden aikana kaksi kertaa, viime kesänä Jennan kanssa Milanossa ja reilu vuosi sitten Jannen kanssa Riccionessa. Riccionen reissulla käytiin myös Venetsiassa ja San Marinossa, mutta San Marinosta lisää myöhemmin.. Italiassa rakastan eniten sitä ruokaa, mmmm. Ja jätskiä! Missään en ole syönyt yhtä hyvää sitruunajätskiä kun Milanossa.

Kreikka

Photobucket
Photobucket

Ensimmäinen oikean (jos Ruotsia, Viroa ja Venäjää ei lasketa) ulkomaanmatkani tein Kreikkaan, Korfulle! Olin sillon 16. Reissun aikana ei ollut mitkään parhaimmat säät, sillä oltiin siellä vasta lokakuussa, mutta hauskaa oli silti. Sen matkan jälkeen olen kärsinyt jatkuvasta matkakuumeesta.. Kreikassa olen ollut myös Rodoksella ja viime keväänä olin Jennan ja äitin kanssa Ateenassa. Ateenasta pidin tosi paljon, sekin on sellanen paikka mihin ehdottomasti haluan uudelleen. Kreikkalainen ruoka on muuten ehkä joka parempaa kun italialainen, ainakin tsatsiki!


Kypros

Photobucket

Kyproksella olin 17-vuotiaana äitin, Jennan ja Oskun kanssa. Siellä oli kuuma! Muistan että otettiin melkeen koko viikko vaan aurinkoa, olisinpa taas yhtä ruskea kun sillon.. Oltiin Limassolissa, aika turistimesta, mutta tykkäsin paljon!

Latvia

Photobucket

Latviassa olen käynyt vaan nopeasti ohikulkumatkalla kun oltiin matkalla Liettuaan. Latviasta mulla tulee vaan mieleen Riika, ja vihaan kun joku taivuttaa sen Riikassa. Se on Riiassa.


Liettua

Photobucket
Photobucket

Oltiin Liettuassa, Vilnassa, Jennan kanssa joskus kolme vuotta sitten.. Sillon taisin shoppailla ekaa kertaa Bershkassa, hehhee. Muistan että Vilnassa oli paljon ulkokoriskenttiä ja vanhakaupunki oli nätti. Käytiin myös Trakain linnassa, joka oli aika siisti!

Puola

Photobucket

Oltiin Jennan kanssa Puolassa, Varsovassa, kaksi ja puoli vuotta sitten. Taidettiin lähinnä shoppailla, kun siellä oli aika halpaa. Ja kierreltiin me jotain nähtävyyksiäkin, mutta ei siellä tainnut mitään ihan kamalan kiinnostavaa olla.

Ranska

PhotobucketPhotobucket

Pariisi oli mun ja Jannen ensimmäinen yhteinen lomakohde! Siitä on melkeen tasan kaksi vuotta nyt aikaa kun siellä oltiin. Pariisi ei tehnyt muhun niin suurta vaikutusta kun esim. Lontoo, mutta oli se aika mahtava kaupunki. Liian paljon jäi näkemättä, taidettiin olla reissussa vaan alle viikko. Ehdottomasti myös sellainen kohde jonne on päästävä pian uudelleen. Viime kerralla keskityttiin kiertelemään aika paljon niitä perus nähtävyyksiä, seuraavalla reissulla voisi keskittyä vaan vaeltelemaan pitkin kaupunkia.

Ruotsi

Photobucket

Ruotsissa on tullut käytyä aika monta kertaa. Nuorempana käytiin kahtena keväänä siellä pelimatkoilla, taisin olla sillon vielä yläasteella. Toisella kerralla oltiin Norrköpingissä ja toisella Solnassa. Sillon oli tosi siistiä päästä liikkumaan pelipaikoille metroilla.. Ja muistan että ostettiin jotain aika hyviä kookospalloja? Heh, peleistä muistan sen verran että oli outoa kun jossain tukholmalaisessa joukkueessa kaikki tytöt oli tummaihoisia, se oli ilmeisesti joku maahanmuuttajien joukkue ja tuntui sillon oudolta. Tukholmassa olen käynyt perus risteilyillä monta kertaa, lähinnä shoppailemassa, joskus olisi kiva mennä Tukholmaan muutenkin kun shoppailemaan..

San Marino

PhotobucketPhotobucket

Käytiin San Marinon minivaltiossa samalla reissulla kun oltiin Riccionessa. Tuskainen kuumuus ehkä vähän latisti reissua, onneksi siellä vanhan kaupunkin kapeilla kujilla oli ihanan viileä kävellä. Sieltä ylhäältä kukkulalta jossa San Marino sijaitsee, oli tosi mahtavat näkymät alas. Muistan että kuulin tolla reissulla että San Marinon F1 kilpailua ei oikeasti edes järjestetä San Marinossa, huijausta.

Skotlanti

PhotobucketPhotobucket

Jollekin Skotlanti ja Englanti on samaa maata, mä kyllä lasken ne tässä eriksi. Kävin Edinburghissa samalla reissulla kun olin Kendalissa. Edinburghista muistan sen, että ei löydetty mitään hyvää baaria, jossa olisi voinut tanssia ja yöllä syödyt fish&chipsit oli aika törkeen hyvät.. Ja taisi se kaupunkin muutenkin aika hieno olla, ainakin se linna. Eli aika mahtava reissu oli.


Suomi

Photobucket
Photobucket

No rakas kotimaa, eihän sitä voi listauksesta jättää pois! Voinkin tässä paljastaa etten ole koskaan käynyt Lapissa. Oulu on korkein paikka jossa olen käynyt, sielläkin vaan yhden viikonlopun pelireissuilla. Muutenkin suurin osa Suomen kaupungeista, joissa olen käynyt, on sellaisia joista olen nähnyt korkeintaan paikallisen koripallosalin.. Tällaisia on just esim. Oulu, Joensuu, Uusikaupunki.. Forssassakin olen elämäni aikana käynyt varmaan 15 kertaa, joka kerta koripallon merkeissä.. Suomessa rakastan kesää ja saaristoa, Kemiö<3.

Turkki

Photobucket

Turkissa kävin samalla reissulla kun olin Rodoksella. Yksi päivä vietettiin Marmariksessa ja en kyllä ihastunut yhtään. En oikeen tiedä mikä siinä oli, mutta se paikka ei herättänyt oikeastaan mitään tunteita. Lähinnä ärsytti kun basaareissa yli-innokkaat myyjät häiritsi.


Venäjä

Venäjällä olen käynyt kerran, oltiin päivä Viipurissa. En muista reissusta kamalasti mitään, taisin olla sillon 13 tai 14-vuotias? Ja koska reissusta on niin kauan, en löytänyt tähän mitään kuvaa. Olisi mielenkiintoista päästä Pietariin. Mun äidin äiti on kotoisin Karjalasta, ja joka kevät äidin puolen sukulaiset suunnittelee reissua sinne ja Pietariin. Tai ne kävikin siellä aina joskus sillon kun olin pienempi, mutta nyt viime vuosina reissut on jääneet suunnittelun tasolle. Eli äiti, jos ensi keväänä päästäisiin oikeasti reissuun?

Viro

Photobucket

Onko täällä joku ketä ei olisi käynyt Virossa? Itse olen käynyt siellä vähintään 10 kertaa, useimmiten ihan vaan päiväristeilyllä. Tallinna on kyllä ihan kiva kaupunki, voisinkin suostutella Jannea että mentäisin sinne käymään vielä ennen joulua..

Olipas vaikeeta muistella aakkosjärjestyksessä kaikki maat, toivottavasti en unohtanut mitään. Haastan kaikki muutkin tekemään listauksen, kiinnostaa missä jokapuolella olette käyneet ja mitä on jäänyt mieleen. Mä sain 17 maata, liian vähän siihen nähden mitä haluaisin vielä nähdä. Odotan että mun lista saa jatkoa, onneksi se on jo aika pian.. Hih, seuraavaksi voisin toteutta samanlaisen sillä periaatteella että minne haluaisin vielä matkustaa ja miksi. Saattaa olla että siitä listasta tulisi aika loputon.

11 kommenttia:

 1. Onpas kivoja kuvia, piti myös kehua tota oikeanpuolimmaista asua logossanne, harmaan collegehousut on ihanat! :)
  http://shhhguesswhat.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Mun on pitänyt toteuttaa tää sama kanssa joku ikuisuuden, mut enpäs nyt taidakaan kun ehdit ensin. Tulisi liian samanlainen!

  VastaaPoista
 3. Hurjan paljon oot pääsy matkustelee :)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus. Pakko toteuttaa itsekin tämä. Barcelonaan olen halunnut monta monta vuotta mutta vieläkään en ole sinne ehtinyt. Se on ihan ykkösunelma matkakohde Miamin kanssa.

  Oot kyllä ehtinyt käydä vaikka missä!

  VastaaPoista
 5. Just elokuussa olin tossa Galleria Vittorion ravintolassa. Ekat pizzat Italiassa!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen postaus, mä haluaisin päästä matkustelemaan enempi. :) Yritän tehdä itsekin tämän jossain välissä....

  VastaaPoista
 7. Elena: Kiitos!

  Jenna: juu ei taida olla montaa eriä maata..

  AnsQ: Juu ja silti haluaisin vaikka mihin..

  Reetta: Miami ois ihana. Ja suosittelen Barcelonaa, meillä ainakin oli tosi onnistunut loma siellä.

  Valtteri: Aijaa! Me ei kyllä siellä syöty, ois ehkä pitänyt..

  Velma: Kannattaa tehdä, tuli hyviä muistoja mieleen :)

  VastaaPoista
 8. "Onko täällä joku ketä ei olisi käynyt Virossa?"

  Ole hyvä, ja lue tuo lause uudestaan.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Luin, mitäs sitten, arvoisa kielipoliisi? Mä kirjotan tänne just miten haluan, eli useesti sillä murteella millä puhunkin. Joku joka kuulostaa mun suuhun oudolta. Siis jos sitä tarkotit. Sitten kun kirjotan asiatekstiä kirjotan kaikkien sääntöjen mukaisesti tietenkin.

  Oliko muuta?

  VastaaPoista
 10. ohhoh o:
  mistä revit rahat, vai matkusteletko vanhempien rahoilla?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Voin sanoa että olen tasan kolme matkaa näistä tehnyt vanhempien rahoilla, venäjän sillon kun olin ehkä 13, korfu kun olin 16 ja viime kevään ateenan matka jolla olin äitn ja jennan kanssa oli yhdistetty synttäri/joululahja, törkeän halpa sekin. Eli en todellakaan matkusta vanhempien rahoilla, töistä saa rahaa ellet tiennyt. Lisäksi kun jaksaa vähän nähdä vaivaa ja etsiä halpoja matkoja niin pääsee halvalla. Esimerkkinä just vaikka toi ateenan matka, maksoi n.180e yhdeltä lennot ateenan ja hotelli 4 yötä. Eli turha tulla tänne ihmettelemään, kyllä nykyään on vaikka miten paljon mahiksia matkustaa halvalla.

  VastaaPoista