perjantai 30. heinäkuuta 2010

Barcelona vol 3

R: Nyt tulee viimeinen osa Barcelonan matkapostauksista. Tämä tulee ajastettuna, koska mä olen tällä hetkellä mökkeilemässä kavereiden kanssa. Aikaisemmat osat Barcelonan reissusta löytyy täältä ja täältä. Edelleen saa kysellä jos joku asia kiinnostaa, vaikken mikään Barcelona asiantuntija olekaan, niin jutut on silti tuoreessa muistissa ja osaan varmaan vastata..

Day 5

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Oltiin ostettu kahdelle edelliselle päivällä metrokortti ja viidentenä päivänä ehkä vähän harmitti ettei otettu samantien kolmen päivän korttia, koska oli vielä niin paljon nähtävää. Ostettiin siis metrokortit ja lähdettiin kohti Montjuicia. Montjuic on sellanen iso kukkula, kivaaa puistomaista aluetta ja paljon nähtävää! Me oltiin lähinnä kiinnostuneita Olympiastadionista, jossa pidettiin 1992 olympialaiset ja tällä hetkellä siellä kisataan yleisurheilun em-kisoja. Stadionille pääsee normaalisti katselemaan, mutta nyt ei päässyt sisälle koska paikkaa laitettiin kuntoon em-kisoja varten. Tyydyttiin siis vaan kurkkimaan aidan raoista. Katson muuten tätäkin kirjoittaessa yleisurheilua, tuttuja maisemia! Kierreltiin montjuicilla jonkin aikaa, mutta ei jaksettu kävellä ylös linnalle asti. Sinne olisi päässyt myös jollain ylikalliilla hissillä, mutta skipattiin se koska oltiin edellisenä päivänä tutkittu Barcelonaa jo pariltakin eri kukkulalta...

Hyvä muuten kun tuolla on aika paljon portaita kun koko ajan noustaan ylöspäin, niin osa portaista oli korvattu rullaportailla. Aluksi tuntui oudolta ja vähän turhalta mennä rullaportailla ulkona tuollaisissa maisemissa, mutta vähitellen aloin ymmärtää niiden tarkoituksen.. Olisi oikeasti ollut aika rankkaa reippaasti yli 30 asteen helteessä kiivetä koko ajan portaita, varsinkin kun tuli muutenkin käveltyä ihan kamalasti.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Montjuicilta otettiin suunnaksi port olimpic, olympiasatama. Oli aika ihana päästä hiostavan kuumalta kukkulalta tonne merituuleen! Ihasteltiin vähän aikaa maisemia, käveltiin rannalla ja istuttiin puistossa. Vähän teki mieli mennä uimaan, harmi etten ollut aamulla tajunnut laittaa bikinejä päälle!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Arvatkaa oliko after eight jätski hyvää..?

Sitten oli taas vuorossa pakollinen lepotauko hotellilla, josta lähdettiin viimeistä kertaa käymään keskustassa ja syömässä. Käytiin Ramblan varressa olevassa kauppahallissa, La Boqueriassa, se oli ihan mahtava! Siellä oli myynnissä vaikka mitä hedelmiä tuoreina ja kuivattuina, vihanneksia, karkkeja, pähkinöitä, erilaisia juomia.. Ihanan värikäs paikka! Me ei kuitenkaan ostettu sieltä mitään, vaan mentiin jätskille! Oli pakko saada sitä ihanaa jätskiä vielä viimeisenäkin iltana..

Day6

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Lähtöpäivä, yhyy! Nukuttiin aamulla pitkään, pakattiin tavarat, käytiin aamupalalla, lähdettiin kiertelemään vielä hotellin ympäristöä ja lopulta oli pakko luovuttaa huone ja suunnata lentokentälle. Lentokontällä oli aika ällö automainos.. Lennettiin kotiin Frankfurtin kautta, jossa tällä kertaa vaihtoaikaa oli neljä tuntia! Ihmeen hyvin sen ajan sai kulumaan, kiitos pelikorttien ja iPhonen sudokun.. Käytiin kotimatkalla hakemassa yksi karvainen kaveri hoidosta, ihan vaan sen takia oli kiva palata kotiin.

Kamala kun tuli ikävä Barcelonaan tätä kirjoittaessa. Se oli kyllä ehdottomasti sellainen kaupunki jonne haluan vielä uudestaan! Seuraavalla kerralla voisin lähteä sinne tyttöjen kanssa shoppailu- ja auringonottoreissulle..

5 kommenttia:

 1. ah. rakastan barcelonaa. <3 kiinnostavaa sinansa et kuvien perusteella nahtiin ehka kaupunki vahan eri tavalla! ei silla siis, ihana se on jokatapauksessa =))

  VastaaPoista
 2. Frii: ai, no mites sä sen näit ja miten mä sen näiden kuvien perusteella näin? Alkoi mietittää.. ;) Toivon että lukijat ymmärtää että tällaiset postaukset on aina melko pelkistettyjä kertomuksia matkoista silleen ihan vaan pääkohdittain. Ja kuten sanoin, otin reissussa kuvia yli 800, että olisin saanut tehtyä postauksia aika monestakin eri näkökulmasta :D

  VastaaPoista
 3. Hei, minkälainen hintataso noin yleisesti Barcelonassa oli esim. ruoka, hotellit, liikkuminen?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: kiitos!

  Neiti S: Apua, olen niin huono vastaamaan tällaisiin! Ravintolassa ruokaa sai vähän halvemmalla kun Suomessa, paikasta riippuen tietenkin. Kaupoissa hinnat vaihteli melkoisesti, joistain sai esim. vettä ja limsaa ihan naurettavan halvalla Suomeen verrattuna, mutta jotkut oli melkeen Suomen hinnoissa. Hotellin hintaa en enää edes muista kun varattiin lennot ja hotelli yhdessä.

  Liikkuminen oli melko edullista.. Lentokentälle ja takaisin pääsi n. 5e/suunta bussilla, juna oli vielä halvempi. Metrolippu taisi olla 1,4e, mutta matkakortit tuli paljon halvemmaksi (esim. 10 matkaa taisi olla n.7e, yhden päivän kortti 6e). Ei siis mikään kaikista edullisin kohde, mutta ei todellakaan kalliskaan.

  VastaaPoista