keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Barcelona vol 2

Ja Barcelonan matkakertomus jatkuu.. Eka osa löytyy täältä.

Day 3

Kolmas päivä oli shoppailupäivä! Ostettiin aamulla metrokortit kahdeksi päiväksi. Niillä saa siis käyttää julkisia kahden päivän ajan niin paljon kun jaksaa. Hintaa tällaisella kortilla oli n. 11 euroa, en muista tarkkaan.. Ajeltiin ensin metrolla Diagonal Mar ostoskeskukseen, joka sijaitsi ihan eri puolella kaupunkia kun meidän hotelli. Ostoskeskus oli pieni pettymys, koska melkeen kaikki samat kaupat löytyi keskustasta puolet suurempana. Ainut kauppa jota keskustasta ei löytynyt, oli Primark, mutta se vasta pettymys olikin, vaatetarjonta oli paljon huonompi kun mihin Briteissä on tottunut.. Lopulta viihdyttiin ostoskeskuksessa alle pari tuntia ja jatkettiin shoppailuja keskustassa, josta kivoja kauppoja löytyi joka nurkalta. Rankan shoppailun jälkeen suunnattiin hotellille lepäämään ja keräämään voimia iltaa varten!

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Illalla suuntana oli (ruoan jälkeen tietenkin) Camp Nou, FC Barcelonan kotistadion. Janne oli ihan innoissaan paikasta (ja mäkin vähän), mutta molempien innostus vähän laski kun päästiin perille, sillä stadionille (ja museoon) oli 19 euron pääsymaksu! Hämmästyttiin hieman, sillä oppaassa (2005) luki että pääsymaksu museoon ja stadionille olisi n.6 euroa. Onkohan joukkueella jotain rahaongelmia..? Ei haluttu maksaa 19 euroa stadionista, joten tyydyttiin pällistelemään paikkaa ulkoa päin ja käytiin vähän shoppailemassa (tai siis Janne shoppaili) fanikaupassa.

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Seuraavaksi ajeltiin metrolla Sagrada Familialle ja noh.. se paikka oli ehkä myös pieni pettymys. Tai siis ei voi oikeastaan sanoa pettymys, en mä siltä kamalasti mitään odottanutkaan, mutta ei se tehnyt muhun mitään vaikutusta. Keskeneräinen kirkko? Heh. Joo en ymmärrä mistään taiteesta ja arkkitehtuurista mitään, ja mikä mä olen arvostelemaan kun ei nähty sitä edes sisältä. Ja olihan ne valmiit osat aika upeita, mutta siis kokonaisuutena ei tehnyt vaikutusta samalla tavalla kun vaikka Duomo.

Day 4

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Neljäntenä päivänä lähdettiin heti aamusta liikenteeseen ja suunnaksi otettiin Tibidabo! Ajeltiin junalla pääteasemalle, josta käveltiin ylös! Tai okei, ei ihan ylös, mutta siis sinne mistä lähti funicular (?) huipulle. Huipulla oli vanha kirkko ja huvipuisto, joka kyllä sillon oli jostain syystä kiinni. Huipulta oli mahtavat näkymät alas, harmi vaan että oli sen verran sumuista ettei näkynyt niin pitkälle kun normaalisti ja kuvatkin on siksi aika sumeita. Ihastuttiin kyllä molemmat tähän paikkaan! Ja oli ihanan rauhallista, osittain ehkä siksi että oltiin melko aikaisin liikenteessä..

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Tibidabolta jatkettiin matkaa Parc Gueliin, joka ehdottomasti haluttiin nähdä. Hienoltahan se näytti, mutta ehkä kuumuus vähän häiritsi paikkaan tutustumista.. Ja turistien määräkin oli moninkertainen verrattuna Tibidaboon. Kierreltiin pitkin puistoa, ihasteltiin hauskoja rakennuksia, mutta ei jaksettu kauan ihastella maisemia, sillä oltiinhan just nähty koko Barcelona paljon korkemmalta! Suosittelen kyllä paikkaa jos Barcelonaan eksyy.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pienen lepäilyn jälkeen lähdettiin syömään ja akvaarioon! Haluttiin ehdottomasti päästä katselemaan kaloja ja pigviinejä, vaikka pääsymaksu olikin melko korkea (17,50e). Ja oli kyllä koko rahan arvoinen paikka! Tuolla oli sellanen mahtava tunneli, jossa jokapuolella ui kaloja. Oli aika pelottavaa kun hai ui ohi ihan vierestä, onneksi oli lasi välissä.. Miten oikeasti voi olla noin outoja, hauskoja ja värikkäitä kaloja! Mulla on noista kaloista oikeasti ihan sairaasti kuvia, niistä olisi saanut vaikka kokonaisen postauksen tehtyä. Harmittaa vähän etten saanut pigviineistä kunnon kuvia, ne oli aika söpöjä. Illalla hengailtiin vielä kaupungilla, joka näytti muuten tosi erilaiselta iltavalaistuksessa, paljon tunnelmallisemmalta.

5 kommenttia:

 1. Kiva kertomus ja hienot kuvat:) hyvä myös että kerroit missä kannattaa ja ei kannata käydä

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia! OOn itse kans lähdössä Barcelonaan viikon päästä. En malta odottaa! Missä oli Barcelonan parhaat kaupat?

  VastaaPoista
 3. SL: kiitos :) Vaikka musta tuntuu että suosittelin melkeen kaikkia paikkoja kun pidin kaikista niin paljon!

  Anonyymi: kiitos! Mä en kyllä osaa sanoa missä oli parhaat kaupat, koska niitä oli periaatteessa niin monessa paikassa. Mun suosikki on Bershka ja kävin reissun aikana varmaan 5 eri bershkassa, eli niitä oli jokapuolella :D Mutta siis esim. Maremagnum ostoskeskus (satamassa) oli ihan jees, ja kun lähti kulkemaan alas (satamaan) päin sellasta katua kun Avinguda Portal De l'Àngel niin tuli paljon kivoja kauppoja vastaan. Lisäksi kun lähti Catalunya aukilta Placa de la Universitatsille niin siinäkin kadulla oli vaikka mitä kauppoja, siis jos näitä ketjuliikkeitä etsii.. (Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Topshop, Lefties, hm, Zara jne..)

  VastaaPoista
 4. Niin ja siis tosiaan toi Avinguda Portal De l'Àngel lähtee siitä Catalunya aukion läheltä myös..

  VastaaPoista
 5. wau! hienoja kuvia oot ottanut. olin kanssa barceloonassa tuokokuussa festareilla, ihana kaupunki kerrassaan :)

  VastaaPoista