tiistai 25. toukokuuta 2010

HELP! Barcelona vai Rooma?

R: Auttakaa! Ollaan Jannen kanssa lähdössä tossa heinäkuun puolessa välissä lomalle joko Barcelonaan tai Roomaan. Ongelmana on se, ettei oikeen osata päättää kumpaan mentäisiin. Janne haluaa Roomaan, mä Barcelonaan, mutta periaatteessa molemmille sopii kumpi kohde tahansa. Viime elokuussa oltiin viikko Italiassa, joten sen puolesta nyt voisi mennä Espanjaan, varsinkin kun kumpikaan ei ole siellä käynyt. Mutta Italiassa oli kyllä niin ihanaa, ruoka oli hyvää, ilmat lämpimät ja Roomassa olisi paljon nähtävää.. Molempiin kohteisiin matkat olisivat suunnilleen samanhintaisia, joten senkään perusteella ei voi päättää.

Photobucket
Photobucket
Riccionen ranta ja San Marino

Eli nyt vinkkejä molemmista paikoista, miksi kannattaa/ei kannata matkustaa joko Roomaan tai Barcelonaan. Lomalla tarkoitus olisi shoppailla, syödä hyvin, käydä nähtävyyksissä, istuskella kahviloissa/rannalla/puistoissa, rentoutua.. Eli kumpi kohde kannattaisi valita tällaiselle 5-6 päivän reissulle?

15 kommenttia:

 1. hmm vaikeaa, kumpikin varmasti hyvä kohde!:)
  Roomasta löytyi ainakin kesäalennusten aikaan hyviä löytöjä, rannalle Ostiaan pääsee junalla, nähtävyydet kävelymatkan päässä.
  Barcelonassa olisi varmaan ranta lähempänä ja tosi jänniä taiteellisia taloja. Roomassa kumminkin enemmän näkyvillä historiaa, jos se kiinnostaa.

  VastaaPoista
 2. Mä oon ehkä Rooman kannalla, sillä haluun sun kanssa Barcelonaan joskus ;D

  Vaiks toisaalta, kaksi matkaa Italiaan kuukauden sisällä on aika paljon.. Tai no, Milano ja Rooma on varmaan aivan erilaisia kaupunkeja.

  VastaaPoista
 3. Sanoisin kanssa, että Rooma. Suosittelen, paljon näkemistä monelle päivälle. itse tykkäsin <3

  VastaaPoista
 4. Kummassakaan en ole itse käynyt mutta Roomaan lähtisin minäkin:)

  Mutta tosiaan, en ole käynyt eli älä ota minun neuvoani kauhean vakavasti;D

  VastaaPoista
 5. Molemmissa oon ollut ja molemmat on kivoja paikkoja... Mut Barcelonassa ainakin on paremmat shoppailumahdollisuudet kuin Roomassa, eli ehkä sinne jos shoppailla haluaa :D

  VastaaPoista
 6. Rooma on kyllä ihana kaupunki, mutta menisin sinne muuna ajankohtana. Heinäkuussa siellä on varmasti ihan kamalasti turisteja, ja niihin tärkeimpiin nähtävyyksiin joutuu jonottamaan tosi, tosi kauan. Itse olin maalis-huhtikuunvaihteessa ja sillonkin oli jo paljon turisteja. Lisäksi uskoisin, että Barcelonassa on paremmat shoppailumahdollisuudet. Mutta Roomasta kyllä löytyy ostoskeskuksia, joissa on ihan kivasti kauppoja. :)

  VastaaPoista
 7. Mä ainakin tykkäsin kovasti Roomasta, kun siellä kävin, joten ehkäpä olisin sen kannalla. Ja onhan siellä tosi paljon kaikkia niitä "perinteisiä" nähtävyyksiä ainakin, jos niitä tykkää katsella :D

  VastaaPoista
 8. Barcelona on todella ihana, mutta riippuu vähän kuinka kauan ootte. Barcelonan läpikäyntiin riittää alle viikko, mutta jos ootte pidemmän aikaa niin sit ehottomasti Rooma!

  VastaaPoista
 9. äipänkin piti tehdä päätös noiden välillä ja se valitsi rooman ja oli kuulemma tosi kivaa :>

  VastaaPoista
 10. Noh, oon ehkä puolueellinen tässä asiassa, kun oon Barcelonassa asunut, niin kannatan tietty sitä! ;) ihana kaupunki.

  -Elisa

  VastaaPoista
 11. barcelona. aivan ihana kaupunki ja hyvät shoppailumahdollisuudet. ja myös ranta!

  VastaaPoista
 12. En osaa pahemmin vinkkejä antaa, mutta me ollaan poikaystävän kanssa mahdollisesti lähdössä Barcelonaan heinäkuussa :) Vaikuttaa vaan niin ihanalta paikalta. Viikko siellä irtoais nyt 600 eurolla! Sinne siis.

  VastaaPoista
 13. (Yhdyn Jennaan, eli menkää Roomaan, koska haluun teijän kans Barceloonaan :DD)

  VastaaPoista
 14. Menkää Barcelonaan, kun ette ole siellä aikaisemmin olleet.

  VastaaPoista