keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Kotona ollaan..

Terkkuja Ateenasta! Tänään oli karu paluu arkeen, heti aamulla yliopistolle ja olisi vaikka mitä tehtävää.. Kuvia tuli otettua reissussa aika paljon, ei millään saa kaikkea yhteen postaukseen niin voisin raportoida reissusta muutamassa osassa..

Eli lähdettiin reissuun perjantaina aamulla aikaisin, lähdin kotoa jo aamu neljän bussilla. Lennettiin malevilla Budapestiin josta piti olla jatkolento Ateenaan.

Photobucket

Ateenassa odotti tällainen kiva yllätys.. Kreikassa oli kai joku yleislakko, Ateenaan ei saanut lentää. Malevilta sanottiin, että meillä on kaksi vaihtoehtoa, joko lento takaisin Helsinkiin tai Thessalonikiin, joka on Kreikassa n. 500 km päässä Ateenasta. Ei varmaan vaikea arvata kumpi valittiin?

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Thessalonikin lento lähti vähän myöhässä, joten hengattiin kentällä jonkin aikaa.. Oltiin lopulta perillä joskus illalla viiden aikoihin. Oli kiva tulla lentokentälle kun ei ollut aavistustakaan mistä pääsisi bussiin/junaan, jolla pääsisi Ateenaan, tai menisikö niitä ylipäätänsä lakon takia. Päästiin keskustaan ja saatiin tietää että illalla lähtisi yksi bussi Ateenaan, matkan kesto 8,5h, junia ei mennyt.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Hengattiin Thessalonikissa pari tuntia, käytiin esimerkiksi Starbuckissa. Bussi lähti ennen kasia kohti Ateenaa, onneksi se oli tosi siisti ja uusi! Ajeltiin jotain pieniä vuoristoteitä osa matkasta, onneksi oli pimeä eikä nähnyt ulos niin ei pelottanut... Matkan aikana bussi pysähtyi kahdesti, olisi ollut aika tuskaista istua melkeen 9h bussissa..

Oltiin perillä Ateenassa neljän jälkeen aamuyöllä, bussi pysähtyi melko lähelle meidän hotellia. Ei otettu taksia, vaan suunnistettiin hotellille melko helposti omin avuin. Parilta känniseltä mieheltä kysyttiin neuvoa, onneksi kaikki oli tosi ystävällisiä, eikä siellä ollut pelottava yöllä kun koko ajan oli jonkin verran ihmisiä ympärillä.

Jenna soitti hotellille illalla että ollaan kyllä tulossa, ettei ne vaan luule ettei tullakaan ja anna meidän huonetta pois. Hotellilla oli onneksi vastaanotto auki 24h vuorokaudessa niin päästiin helposti kirjautumaan sinne sisään.

Tästä tuli nyt aika pitkä, muista päivistä lisää myöhemmin! Pieni seikkailu ennen perille pääsyä oli tälleen jälkeen päin ajateltuna ihan jees, näki samalla vähän muutakin Kreikkaa!

Kiinnostaako ostospostaus?

5 kommenttia:

 1. saitteko jotain korvauksia tosta?:O

  VastaaPoista
 2. Myöhästyneet synttärionnittelut! :)

  Toi on just hyvä asenne ajatella, että seikkailun aikana näki tosiaan vähän muutakin kuin pelkästään sen Ateenan. Vaikka taatusti tommonen bussimatka pistääkin vähän vituttamaan.

  Ostospostaus kiinnostaa ainakin mua :)

  VastaaPoista
 3. voisittekos laittaa niitä ärriä ja jiitä noihin postauksien alkuihin

  VastaaPoista
 4. Eli tää hyvä onni jatku lentokoneiden kanssa vielä ton meidän Lontoon reissun jälkeenki ;D mut hyvä että pääsitte perille kuiteski, vaikka muutaman mutkan kautta pitiki kiertää!

  VastaaPoista
 5. rinkku: ei kai, pitää tutkia jos vakuutus korvaisi bussimatkan thessaloniki-ateena. Ei se kyllä maksanut kun 29e opiskelijalta.

  Noora: kiitos! Juu olihan se kiva nähdä muutakin, harmi että bussimatkalla oli pimeää eikä nähnyt maisemia! Eikä se kamalasti edes vituttanut, kun kuitenkin koko ajan pelättiin ettei busseja mene ollenkaan muuta kun joskus aamulla. Ostospostaus tulossa.

  Anonyymi: Joo, joistain mun edellisistä on tainnut unohtua. Ei näihin matkajuttuihin sellaisia laiteta kun on kuitenkin yhteisiä!

  Tuisku: niinpä :D Kukaan ei uskalla enää matkustaa meiän kanssa kun lennot aina perutaan!

  VastaaPoista